dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Werkzaamheden Berkel Centrum gestart
In 2015 is de Kerksingel opnieuw ingericht. Deze sfeer en uitstraling wordt ook in de rest van het centrumgebied gerealiseerd. Afgelopen maandag is aannemingsbedrijf Stuit B.V. gestart met de werkzaamheden rond het plein bij 't Vierkantje in Berkel Centrum.

Werkzaamheden Berkel Centrum gestart

Werkzaamheden Berkel Centrum gestart

In 2015 is de Kerksingel opnieuw ingericht. Deze sfeer en uitstraling wordt ook in de rest van het centrumgebied gerealiseerd. Afgelopen maandag is aannemingsbedrijf Stuit B.V. gestart met de werkzaamheden rond het plein bij ’t Vierkantje in Berkel Centrum.

Het plein wordt een echt ‘verblijfsplein’ met horeca, bankjes, bomen, een waterelement en het carillon. Ook de verkeerssituatie wijzigt. Er ontstaat een autoluw centrum; de Kerksingel en het plein bij ‘t Vierkantje worden autovrij en er verdwijnen parkeerplaatsen in de Herenstraat.

Werkzaamheden Kerkstraat

Vanaf 16 juli is parkeren op het plein bij ’t Vierkantje beperkt mogelijk. De aannemer plaatst een bouwkeet en bouwmaterialen op het plein. Vanaf 20 augustus is parkeren op het plein helemaal niet meer mogelijk.
De werkzaamheden starten in de Kerkstraat en lopen vanaf de Kerksingel richting het plein bij ’t Vierkantje. De bestrating wordt in gedeeltes vervangen waardoor de Kerkstraat toegankelijk blijft. Van 6 tot en met 17 augustus vinden er, in verband met de bouwvak, geen werkzaamheden plaats.

Planning

Hieronder vindt u de aangepaste planning:
Kerkstraat (tot aan plein bij ’t Vierkantje) juli – augustus 2018
Centrumpassage augustus – september 2018
Plein bij ‘t Vierkantje en directe omgeving augustus t/m oktober 2018
Herenstraat augustus – december 2018
Nieuwstraat januari – februari 2019

Parkeerterrein Westersingel

Ook zijn er plannen in voorbereiding voor de uitbreiding van het winkelcentrum bij de Westersingel (Berkel Centrum West). Als daar in 2019 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden gaat dit tijdelijk ten koste van parkeerplaatsen. Ook vervallen de parkeerplaatsen op het plein bij ‘t Vierkantje. Daarom zijn ter compensatie op het marktterrein parkeervakken aangebracht. U kunt hier parkeren als er geen markt is.

Vervanging waterleiding

Naast de geplande gemeentelijke werkzaamheden vervangt Dunea in dezelfde periode ook de waterleiding in de Herenstraat. De werkzaamheden van gemeente en Dunea zijn op elkaar afgestemd. Dunea start in de tweede helft van augustus 2018 en verwacht in oktober klaar te zijn. Voor de gebruikers van deze waterleiding legt Dunea een noodleiding aan. Tijdens de eerste weken van de werkzaamheden is de Herenstraat beperkt toegankelijk. Daarna is de Herenstraat volledig afgesloten. De gemeente zorgt, in overleg met Dunea, voor omleidingsroutes.

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie