dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » fbpost » De Bleiswijkse brandweer liet van zich horen

De Bleiswijkse brandweer liet van zich horen

De Bleiswijkse brandweer liet van zich horen

Bleiswijk – De sirene van de oude Blitz liet zich zaterdag 7 juli luid en duidelijk horen; de vrijwillige brandweer van Bleiswijk organiseerde een Open Dag en nodigde iedereen uit een kijkje te komen nemen. En voor degene die de uitnodiging had gemist: die realiseerde zich bij het horen van de sirene of het langs zien komen van de rode oldtimer tussen tien en vier uur dat er iets gaande was in de Jan van der Heijdenstraat in en rond de kazerne.

Trees Borkus-Henskens

Eerder ontvingen alle inwoners een flyer in de bus met daarop de aankondiging van de Open Dag. De gemeente in de persoon van de burgemeester stuurde inwoners uit de ‘doelgroep’ een persoonlijk schrijven of zij er voor voelden het Bleiswijkse korps – dat momenteel uit achttien leden bestaat – te komen versterken of een kijkje te komen nemen die zaterdag. De brandweer in Bleiswijk wordt ingezet bij branden, ongevallen en hulpverleningen maar bijvoorbeeld ook bij reanimaties of dieren in nood. In 2017 kwam dit neer op 120 uitrukken (waarvan ongeveer 50 tijdens kantooruren). De brandweer heeft plek voor enthousiaste en gedreven mensen, man of vrouw, met een leeftijd tussen de 18 en 45 jaar, die ook overdag beschikbaar zijn en mee kunnen helpen om Bleiswijk veilig te houden. De brandweer heeft momenteel voldoende vrijwilligers die ’s avond en ’s nachts beschikbaar zijn maar overdag begint de spoeling dun te worden.

Heel druk

Het werd een drukke, maar ook leuke zaterdag voor zowel de vele bezoekers als voor de leden van het Bleiswijkse korps. Voor de deur wachtte een rij kinderen en ouders om een ritje te kunnen maken in de oldtimer brandweerwagen. Ook kon geoefend worden met de brandslang en een kijkje genomen in een boot of de wagens van de brandweer. In de kazerne zelf verzorgden verschillende aan de brandweer gerelateerde instanties een presentatie. De EHBO was present, maar ook kon bekeken worden welke attributen er nodig zijn om goed en veilig aan het werk te gaan. Buiten wachtte tevens een kraam met daarin tal van brandweerartikelen die te koop werden aangeboden. Het was dan ook niet vreemd dat er veel kinderen rondliepen met een knalrode brandweerhelm op hun hoofd. Kregen ze het te warm, dan konden ze op het buitenterrein naast de kazerne verkoeling vinden in een spetterbad.
Het bleef de hele dag lekker druk. En nu maar hopen dat de dag ook enkele Bleiswijkers enthousiast heeft gemaakt om eens nader kennis te maken en te overwegen zich te melden voor de vrijwillige brandweer!

Informatiebijeenkomsten

Brandweer Bleiswijk organiseert aansluitend op de Open Dag nog een aantal informatiebijeenkomsten in de brandweerkazerne. Donderdagavond 12 juli om 19.30 uur, zaterdagochtend 4 augustus om 10.00 uur en donderdagavond 16 augustus om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgebreid verteld wat het werk inhoudt en wat er van een vrijwilliger wordt verwacht, maar de korpsleden laten uiteraard ook het materiaal zien waar zij hun werk mee mogen doen. Bovendien is er gelegenheid om vragen te stellen. Belangstellenden kunnen voor een van de bijeenkomsten aanmelden door een e-mail te sturen naar: wervingbleiswijk@vr-rr.nl met daarin naam en datum waarop men aanwezig kan zijn op de informatiebijeenkomst.

Check Also

TOGB op beslissend moment niet in goede doen

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs - Het sprookje is uit voor de zaterdagvoetballers van TOGB. Voor het eerst acterend op prestatief niveau is de droom van promotie wreed verstoord door het Schiedamse HBSS. Op het veld van het Rotterdamse Leonidas was de ploeg van trainer Paul van Oosten zeker niet de mindere. Echter het niet creëren van mogelijkheden brak de Berkelse ploeg op. De gemiste strafschop van Joey Lems was het breekpunt en werd de 1-0 achterstand tevens de eindstand in het voordeel van HBSS.

Geef een reactie