maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » Uw Nissan in goede handen bij Edwin van Wijk van Cas Lamens

Uw Nissan in goede handen bij Edwin van Wijk van Cas Lamens

Uw Nissan in goede handen bij Edwin van Wijk van Cas Lamens

Berkel en Rodenrijs – Trots zijn ze bij Cas Lamens op Edwin van Wijk die tijdens de Nistec 2018 in Nieuwegein bij de beste tien Nissan-technici eindigde! De wedstrijd voor technici wordt regelmatig gehouden om te kijken of zij volgens het Nissan werkplaats handboek werken. Na twee voorrondes mag er één monteur per bedrijf door, mits er genoeg punten zijn behaald. Bij Cas Lamens was dat Edwin die nu voor de tweede keer bij de laatste tien eindigde.

NISTEC is een wereldwijde competitie voor Nissan-technici waarbij de deelnemers worden beoordeeld op hun praktijk- en theoriekennis van Nissan-modellen. Vrijdag 6 juli vond de Nederlandse NISTEC finale plaats. Alle tien de technici lieten tijdens verschillende praktijktests in Nieuwegein zien over uitstekende vaardigheden en kennis te beschikken. Uiteindelijk mag er één monteur per deelnemend land naar Parijs voor de finale in september. Dit jaar zullen naar verwachting rond de 15 landen deelnemen. De winnaar van de finale in Parijs mag op reis naar Japan om een kijkje te gaan nemen bij de Nissan hoofdvestiging. De nummers 2 en 3 krijgen een beker en de nummers 4-10 een medaille als herinnering aan hun deelname.

Voorrondes

In Nederland namen honderden monteurs deel aan de twee voorrondes van de 2018-editie van de NISTEC-competitie. Zij kregen online een aantal technische cases voorgelegd die naar eigen inzicht opgelost moesten worden. De tien beste technici streden op 6 juli tijdens een aantal praktijktests om de titel NISTEC Kampioen Nederland 2018. Deze praktijktests werden nauwkeurig door een vakjury beoordeeld.
In veel autobedrijven is het voor de technici onderling een sport om online bij de voorrondes zoveel mogelijk punten te halen. In pauzes worden cases besproken en thuis heeft men tijdens het maken van de testen uitgebreid de tijd om eens rustig het handboek voor de Nissan werkplaats te bestuderen. Hier is tijdens het oplossen van problemen in de werkplaats niet altijd tijd voor. Het houdt de deelnemers scherp en het bevordert de kennis. Maar ook de cursussen worden na de finale weer opgefrist en aangevuld met de kennis die de jury opgedaan heeft.

Trots

Edwin van Wijk eindigde bij de beste tien technici en is daar zelf ook wel trots op. Toen hij begon met werken bij Cas Lamens had hij zijn rijbewijs nog niet. Inmiddels is hij er alweer 17 jaar in dienst. Toen hij zijn rijbewijs wel had reed hij lange tijd in een Nissan Micra. Elk weekend nam hij een ander Nissan model mee om de eigenschappen van de nieuwe modellen te leren kennen. Dat doen overigens alle monteurs bij Cas Lamens om de klanten goed te kunnen informeren over de eigenschappen van de verschillende modellen. Momenteel rijdt Edwin in een mooie Juke Nismo. Ook van dit model kent hij inmiddels alle ins en outs.
Als er een nieuwe model met nieuwe techniek uitkomt, bijvoorbeeld Ad Blue technologie, krijgen de technici bij Cas Lamens cursussen en trainingen om storingen te kunnen oplossen. De cursussen worden vaak in het opleidingscentrum Inovan in Nieuwegein gegeven. Hier was afgelopen vrijdag ook de finale.
Edwin van Wijk en collega’s doen zeker een volgende keer weer mee aan de Nistec 2018. Bij Cas Lamens kunt u in ieder geval met een gerust hart uw auto brengen.

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie