vrijdag 19 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » Lansingerland barst van het talent

Lansingerland barst van het talent

Lansingerland barst van het talent

Lansingerland – Tijdens het Talentenbal op 5 juli stond een groot aantal jonge talenten uit Lansingerland centraal. Er blijkt veel talent in onze gemeente te zijn, zowel op sport – als op cultureel gebied. Tom Brugman en Saartje Langstraat gingen met de hoofdprijs naar huis, maar de andere genomineerde talenten zijn beslist het vermelden waard.

Trees Borkus-Henskens

Wethouder Sport en Cultuur Ankie van Tatenhove genoot zichtbaar toen zij iedereen op het Talentenbal welkom heette en vertelde over de – soms nog piepjonge – talenten. “Het is leuk te ontdekken dat je ergens talent voor hebt, maar ook om er dan iets mee te doen. Dat kan in een team, maar ook individueel; spelenderwijs veel leren en verder groeien.”
Zij ontbood de talenten om de beurt op het podium, waarna er een kort gesprekje tussen hen plaatsvond en ze allemaal zowel een medaille als een certificaat en een cadeautje ontvingen. Begonnen werd met de sporttalenten.

Sport

Dean van Steenbergen (7) lijkt te gaan uitgroeien tot een natuurtalent met honkbal. Vorig jaar maakte hij een honkbalwedstrijd in Amerika mee waar hij ook de spelers ontmoette. “Ik ben goed in gooien,” vertrouwde hij de wethouder toe. Zijn droom is om in de major league Baseball terecht te komen. Nikita Feijtel (11) haalt veel medailles in het schoonspringen. Ze is tweede geworden in de breedtesportcompetitie en behaalde goud op het NK-B. Ze is regio kampioen en gaat dit jaar voor het NJK.
Jeugdteam 1 tafeltennisvereniging TOGB, bestaande uit Leroy Heemskerk (14), Milo de Boer (12) en Jonathan Claus (13) is Nederlands Kampioen tafeltennis 2017-2018. Milo en Jonathan behoren tot de top 10 van Nederland in hun leeftijdscategorie en hebben individueel zowel nationaal als internationaal diverse titels in de wacht gesleept. Milo is daarnaast geselecteerd voor deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen die aankomende zomer plaatsvinden. Het team wordt aangevuld met Leroy die in 2017 individueel tweede werd bij het Nederlands Kampioenschap tafeltennis.
Joep Breedveld (11) heeft karten als passie. Vorig jaar verrasten zijn ouders hem met een eigen buitenkart. Joep trainde volop en behaalde mooie resultaten: winnaar van zijn eerste outdoor-kartwedstrijd, clubkampioen RK1 2017 (Eefde), clubkampioen Rookies 2017 (Zoetermeer), overall tweede in de RK1 Wintercompetitie 2017/2018 (Lelystad) en tweede in zijn eerste Nederlandse Kampioenschapswedstrijd (8/4/2018). Joep haalde in één jaar tijd 20 keer het podium, waarvan meer dan de helft als nummer 1.
Tom Brugman (16) had als kind maar één droom: voetballen bij Feyenoord. Tot zijn tiende voetbalde hij bij Sparta waar hij werd gescout door Feyenoord. Sinds zijn twaalfde speelt hij bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Zijn droom? Een contract en door naar het eerste. Kayleigh de Geus (16) Kayleigh is zeer gemotiveerd en traint veel; eerst in kickboksen, maar daarna koos ze voor karate. Ze heeft onlangs de Diamond Cup met een diamant ontvangen en tevens de spiritprijs; uniek en gaaf, want haar lerares heeft die ook gewonnen. Ze wil graag Wereldkampioen worden. Thijmen Batens (14) is elke dag op de golfbaan te vinden. Hij speelt wedstrijden door het hele land en een aantal keer per jaar in het buitenland. Thijmen heeft een handicap van 5.7 en van de NOC*NSF een beloftestatus gekregen. Zijn droom is om de beste golfer van de wereld te worden en in de tour te spelen. Joost Luiten is zijn grote voorbeeld.
Kinderen van de familie Landveld – Elijah (13), Jonathan (10), Mishael (9) en Blessing (8) – veroverden een podiumplaats op een Europees karatekampioenschap in België waaraan 352 vechters van 52 dojo’s uit zeven landen deelnamen. Ze trainden er hard voor en gaan na de vakantie naar een volgende wedstrijd in Duitsland.
Jade Geurts (13) zwemmend bij ZV De Watervogels, heeft het afgelopen jaar heel veel getraind en zo hard gezwommen dat ze dit jaar op het NJJK mag uitkomen. Ze staat momenteel derde van Nederland op haar favoriete afstand; de 200 meter schoolslag.
Jade van der Maas (12) is met de Nederlandse zwemkampioenschappen Junioren korte baan op twee afstanden (50 rug en 200 vlinder) Nederlands Kampioen geworden. Daarnaast werd ze op een aantal andere afstanden tweede of derde. In april nog derde op het NK lange baan 800 meter vrije slag en binnenkort zijn de overige afstanden lange baan op diverse afstanden waar zij kans maakt op eremetaal.
Kate van Mazijk (9) wil graag de top bereiken in het kunstschaatsrijden. Haar doel is om de Olympische Spelen te halen. Ze doet ook aan diverse landelijke wedstrijden mee en staat regelmatig op het podium. Het is haar doel om het kunstschaatsrijden weer op de kaart te zetten in Nederland. “Sommige oefeningen zijn erg lastig en niet leuk,” vertelde ze de wethouder. “Maar die doe ik ook, hoor.”

Cultuur

Na de sporters volgden de cultuurtalenten.
Roos van Schoonhoven (11) heeft op zeer jonge leeftijd een hoog niveau bereikt op de sopraan-saxofoon. Deze saxofoon geldt als één van de moeilijkere van de saxofoon-familie. Ook heeft zij het doorzettingsvermogen en de muzikale intelligentie om van noten ‘muziek’ te maken. Ook in het samenspel (orkest) behoort zij tot de bijzondere talenten. Gijs Hoogendoorn (14) krijgt pianoles, maar zijn echte grote talent blijkt zijn zangstem. Daar legt hij zoveel emotie in dat bij uitvoeringen de zaal stil valt. Hij wil er graag in doorgroeien. Jamila van Brakel (10) is verzot op muziek; met zang en gitaar voelt zij zich als een vis in het water. Saartje Langstraat (17) is een veelzijdig talent. Ze is creatief, danst, schildert, tekent en heeft een heel eigen stijl. Die eigen stijl is ook te zien aan haar kleding. Ze heeft lef om haar eigen dingen te doen en borrelt van de ideeën. Dat werkt ook inspirerend op haar omgeving.
Na de bekendmaking van de winnaars kwam er een einde aan het officiële deel van de avond, maar er volgden nog een paar spontane optredens van enkele genomineerden die de aanwezigen lieten meegenieten van hun talenten.

Check Also

Met de Cultuurbus naar het theater!

Het is het Cultuurbus-team weer gelukt om een leuk theaterprogramma samen te stellen voor het seizoen 2019-2020 De Cultuurbus is bedoeld voor actieve 60-plussers uit Lansingerland die met elkaar een gezellige dag of theatervoorstelling willen beleven, zonder kopzorgen over het vervoer.

Geef een reactie