maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Sport » Jeugdleden de Kieviten zetten puike prestatie neer

Jeugdleden de Kieviten zetten puike prestatie neer

Jeugdleden de Kieviten zetten puike prestatie neer

Bleiswijk/Rotterdam – Zaterdag 7 juli om 12.00 uur gingen ruim 250 teams van start om de Ekiden te volbrengen. Dit is een estafetteloop over marathonafstand waarbij ieder team uit zes lopers bestaat. Dit jaar deden er drie teams van Atletiekvereniging De Kieviten mee en ook in verschillende andere teams waren Kieviten lopers aanwezig.

Een zestal jeugdleden van de Kieviten kwam uit voor het Sportymaps.com team in de bedrijvencategorie van de Ekiden. Van dit team ging Noémie Pannekoek als eerste van start voor de eerste 5 km. Na 26:33 minuten gaf zij de Tasuki, de sjerp die van teamlid op teamlid moet worden doorgegeven, aan Joost Husen. Hij liep zijn 10 km in 49:41 minuten in het warme weer. Daarna startte Joëlle Pannekoek voor de volgende 5 km van de estafette.
Na 24:32 minuten wisselde zij met Frank van Schie die 10 km moest afleggen. Na een zeer scherpe tijd van 42:58 minuten wisselde Frank met Sam Brinkers die de laatste 5 km voor zijn rekening nam in 24:05 minuten. Slotloper Matthijs Brand moest de resterende 7,195 km lopen. Toen hij weer de atletiekbaan van PAC opdraaide voor de laatste 100 meter vergezelde de rest van het team hem in de eindsprint. In een prachtige tijd van 3:24:26 kwamen ze alle zes over de streep. Een prachtige prestatie en een vijfde plaats in de bedrijvencategorie. De jeugdleden hebben zich goed laten zien in een deelnemersveld vol volwassen lopers.
Het team de Knallende Kieviten werd vijfde bij de heren met een totale tijd van 2:40:55. De Krasse Kieviten, met wat oudere maar zeker niet langzamere lopers, klokten een tijd van 3:08:36. De Antilopers, met ook een aantal Kieviten in de gelederen, kwamen na 3:24:04 over de streep.

Check Also

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek - Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Geef een reactie