donderdag 23 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Oldenbarneveltconcours beleeft veertigste editie

Oldenbarneveltconcours beleeft veertigste editie

Oldenbarneveltconcours beleeft veertigste editie

Bergschenhoek – Organisatoren en ruiters beleefden vrijdag 6 en zaterdag 7 juli samen met de bezoekers en andere belangstellenden een zonnige veertigste editie van het inmiddels alom bekende Oldenbarneveltconcours dat al vele jaren wordt verreden op de evenementenberg aan de Rottebandreef in Bergschenhoek.

Trees Borkus-Henskens

Verspreid over beide dagen waren er rond de 260 starts met zowel paarden- als ponycombinaties voor dressuur en springen. Op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur was er voor de eerste keer een echte oefencross uitgezet die verreden werd over natuurlijke hindernissen, die over het hele terrein werden opgebouwd.

Mooie editie

Meteen al bij aankomst op de berg werden de bezoekers verrast door een mooi opgezet strodorp waar kraampjes stonden met daarin artikelen die alles met paarden en ruiters te maken hadden. De bekende grote tent voor een hapje en een drankje was ditmaal vervangen door een kleinere van scouting Berkel, waardoor er meer ruimte kwam voor zitjes.
Op vrijdagavond gingen de eerste combinaties rond de klok van zes uur van start. Het was meteen erg druk, want er hadden zich veel deelnemers gemeld. Na elke categorie van zowel vrijdag als zaterdag werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van zowel het springen als de dressuur. Het is tevens de gewoonte een overall wisselbokaal, gesponsord door Simon Post, uit te reiken. Die ging dit jaar bij de paardendressuur naar Sellina Kessel en bij de pony’s naar Dot van Zomeren.

Cross

Omdat de crosswedstrijden, waarvoor 34 rijders zich aanmeldden, voor de eerste keer op het programma stonden bij dit concours was het een oefenprogramma en nog geen officieel aangemelde wedstrijd. Nadat het hele terrein ervoor gereed was gemaakt kon er worden gestart; met veel nieuwsgierige belangstellenden langs de kant. De natuurlijke hindernissen hadden een hoogte van 60 en 80 centimeter en waren over het hele veld en langs de bosrand verspreid opgesteld, maar de combinaties moesten ook naar beneden om vervolgens weer de weg naar boven af te leggen om verder te gaan op het veld. De reacties waren positief en zoals het er nu naar uitziet zal dit onderdeel ook volgend jaar weer worden opgenomen in het programma. Mogelijk dat het dan als officiële wedstrijd aangevraagd gaat worden.

Check Also

Camera’s in Annie M.G. Schmidtpark

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft besloten tijdelijk cameratoezicht toe te passen in het Annie …

Geef een reactie