zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Unieke expositie over Moeder Teresa te bekijken in Lansingerland

Unieke expositie over Moeder Teresa te bekijken in Lansingerland

Unieke expositie over Moeder Teresa te bekijken in Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – Een reizende expositie die de hele wereld overgaat is aangekomen in Berkel en Rodenrijs. De expositie van de heilige Moeder Theresa van Calcutta is in het weekend van 13 en 14 juli te bekijken in de Pius X kerk. Van 18 tot 29 juli staat de expositie vervolgens in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus; dagelijks te bekijken tussen 10.00 en 16.00 uur met de entree via de hoofdingang. De expositie is gratis toegankelijk.

Trees Borkus-Henskens

De expositie over de heilige Teresa van Calcutta toont een reis door het leven en de spiritualiteit van de stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde. Ze werd als Gonxha Bojaxhiu geboren in Skopje in 1910 en overleed als Moeder Teresa in 1997 in Calcutta. Na haar zaligverklaring in 2003 volgde begin september 2016 haar heiligverklaring.
De expositie is gemaakt van op zichzelf staande panelen. Ze staan in biografische volgorde: het leven van een gezin, de religieuze roeping, het begin van een nieuwe congregatie, de innerlijke duisternis, de eerste stichtingen, de ontwikkeling van het werk, de familie van de Missionarissen van Naastenliefde, de laatste jaren, het naar huis gaan naar God en de zaligverklaring.

Wereldwijd

De zusters Ambrosian en Petra vergezelden de expositiestukken naar Berkel en Rodenrijs. Zij wonen en werken samen met nog drie zusters in Rotterdam en zijn, net als Moeder Teresa en wereldwijd rond de 5000 andere zusters in 137 landen, gekleed in de sari; witte Indiase kleding met een blauwe rand als accent.
“Wij werken momenteel in Rotterdam waar we onder andere vijf dagen in de week een warme maaltijd uitdelen en een kleine tijdelijke opvang hebben voor vrouwen in nood en blijven meestal tussen de drie en acht jaar op dezelfde locatie, waarna we weer naar een ander land gaan. Wat we doen doen we met ons hart. We werken overal in de wereld veel in grote steden, maar ook op het platteland. We worden al jaren – we werken hier vanaf 1977 – van alle kanten geholpen. Vanuit het Westland krijgen we bijvoorbeeld veel verse producten en met name op zaterdag wordt veel brood gebracht en vlees voor de soepkeuken.” Ze weten: “God houdt nog steeds van de wereld en stuurt nog steeds mensen om zijn liefde te dragen naar anderen.”

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie