maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Sport » Bijna 500 zwemlustigen duiken het zwembad in

Bijna 500 zwemlustigen duiken het zwembad in

Bijna 500 zwemlustigen duiken het zwembad in

Lansingerland – Een recordaantal van rond de vijfhonderd enthousiastelingen dook van maandag- tot en met vrijdagavond het water van zwembad De Windas in om deel te nemen aan de jaarlijkse Zwem4daagse, voor de zesde keer georganiseerd door zwemvereniging De Watervogels in nauwe samenwerking met Sportfondsen Lansingerland.

Trees Borkus-Henskens

De deelnemers hadden de keuze uit het zwemmen van 250, 500 of 1000 meter per dag. Ook was er een keuze in dagen, want van de vijf avonden konden er vier gekozen worden. Als beloning voor hun prestatie ontvingen zij na vier avonden een medaille.
Waarschijnlijk mede door het schitterende zomerweer werd het lekker druk in het zwembad. Niet alleen meldden zich rijen belangstellenden; ze bleven ook langer present, omdat het heel aangenaam en verkoelend was. Met tevens leuke activiteiten als een springkussen, spelletjes op de ligweide en een sprong van de duikplank werd het nog aantrekkelijker en leek niemand haast te hebben om thuis te komen.

Cheque

Vrijdagavond waren er ook enkele gasten present die zienderogen genoten van het hele zwemspektakel, maar die ook door een andere reden naar De Windas waren gekomen.
Zwemvereniging De Watervogels koppelt elk jaar een goed doel aan de Zwem4daagse. Ditmaal werd gekozen voor Teamwerk Zorg bij Zorgboerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek. Kleinschalige dagbesteding op maat voor mensen met een beperking.
“De toppers van de boerderij,” aldus directeur/eigenaar van Teamwork Zorg Edwin Eysackers. “Een dertiental mensen werkt er vier tot vijf dagen per week met heel veel plezier. Iedereen die er begonnen is werkt er nog steeds. Ze worden begeleid door Rob en Jacqueline. We waren zeer verrast dat we – nu we vijf jaar bestaan – werden verrast met de uitnodiging vanavond hier present te zijn.” Naast de boerderij werken er tevens mensen van Teamwork bij de Kringloopwinkel, als hulp op basisscholen en in een telersbedrijf. Ook krijgen mensen individuele begeleiding thuis om te leren op eigen benen te staan.
Voorzitter van De Watervogels Ton de Jager verraste Teamwork met een cheque ter waarde van € 1.121. “Daar kunnen we tuinmeubilair voor kopen voor de ploeg op de boerderij,” wist Edwin.

Check Also

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek - Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Geef een reactie