maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » Bio-Center ZANN verhuist naar Oudeland

Bio-Center ZANN verhuist naar Oudeland

Bio-Center ZANN verhuist naar Oudeland

Bergschenhoek – Bio-Center ZANN, het bedrijf dat zich richt op import en export van biologische groente, fruit, zuivel en bloemen, al ruim twintig jaar gevestigd is op bedrijventerrein Weg & Land te Bergschenhoek en tevens een vestiging heeft in Waddinxveen, gaat verhuizen. Het familiebedrijf heeft een schitterende locatie gevonden op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs waar de bouwactiviteiten inmiddels van start zijn gegaan.

Trees Borkus-Henskens

Sinds 1977 im- en exporteert ZANN biologische groente, fruit, zuivel en bloemen over heel de wereld. ZANN was een van de eerste Nederlandse handelsbedrijven die zich specialiseerde in biologische producten. Toen al geloofde oprichter Wout Rog in de kwaliteit, toegevoegde waarde en toekomst van deze producten. Dochters Astrid en Ingrid werken al respectievelijk ruim 25 en 20 jaar mee en hebben het bedrijf inmiddels overgenomen. Op Oudeland zal een loods worden gerealiseerd met een oppervlak van meer dan 3000 m² en vier laaddocks op een terrein van totaal 5000 m². Het kantoor komt op de eerste etage van het pand. Nu nog wordt er gewerkt vanuit twee locaties, maar zodra het nieuwe pand gereed is – dat zal naar verwachting in februari worden opgeleverd – zal alle onder één dak komen. Ook de zeventien medewerkers zullen dan vanuit het nieuwe pand gaan werken. “We willen langzaam verder groeien en meer tuinders aantrekken die biologische producten aan ons leveren. Passend in de bio gedachte willen we ook lokaal meer aan de weg gaan timmeren om de prachtige producten die we kunnen leveren niet allemaal naar het buitenland te brengen, maar de markt ook dichtbij te bedienen. We wilden graag in Lansingerland blijven en ook de groei realiseren, dus bio groente en fruit geïnteresseerden met een grote keuken als bijvoorbeeld scholen, gemeenten of bedrijfskantines krijgen nu ook mooie mogelijkheden dichtbij met een jaarrond assortiment en korte lijnen!”

Eigen agrariërs

ZANN werkt nauw samen met een groot aantal eigen tuinders en boeren. Zij leveren hun totale productie exclusief aan ZANN. Dit is de basis voor kwaliteit, flexibiliteit en aanbod van een breed assortiment. Het ‘groene’ goud dat ’s ochtends door de tuinders wordt geoogst vindt nog dezelfde dag zijn weg naar de klanten, zodat de producten zo vers mogelijk blijven. Ook de importproducten van de producenten uit landen als onder andere Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili, Israël, Egypte, Brazilië, Dominicaanse Republiek en Spanje die in de Rotterdamse haven aankomen hebben een korte weg naar de klant. Voor meer informatie: www.biocenterzann.com

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie