zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Directeur van Bennekom zegt Wolfert Lansing vaarwel

Directeur van Bennekom zegt Wolfert Lansing vaarwel

Directeur van Bennekom zegt Wolfert Lansing vaarwel

Bergschenhoek – Na zich negen jaar met hart en ziel ingezet te hebben voor Wolfert Lansing neemt directeur Nick van Bennekom afscheid van ‘zijn’ school. “Ik sluit deze periode af in de wetenschap dat er in afzienbare tijd een prachtige vmbo school aan de Boterdorpseweg zal verschijnen. Voor mij breekt nu een periode aan waarin ik op zoek ga naar de volgende nieuwe uitdaging.”

Trees Borkus-Henskens

Van Bennekom kan terugkijken op een carrière in het onderwijs die 25 jaar geleden van start ging in Den Haag waar hij aan de slag ging als docent Duits op de François Vatelschool. Daar werkte hij in totaal vijftien jaar, waarvan een groot deel als teamleider. “In die periode hebben we ook daar nieuwbouw weten te realiseren.”

Creatief

Negen jaar geleden reageerde Nick van Bennekom op een advertentie, waarin de Wolfert van Borselen scholengroep voor openbaar voortgezet onderwijs op zoek was naar een creatieve man met pioniersmentaliteit. Er lagen plannen om in Lansingerland van start te gaan met een vmbo afdeling en die uitdaging paste goed bij Nick. “We gingen met 29 leerlingen van start in een noodgebouw van 250 vierkante meter aan de Boterdorpseweg; toen nog onder de naam Wolfert PRO. In de loop der jaren moesten we daar steeds een stukje aanbouwen, want het leerlingenaantal groeide naar ruim boven de 500. Het oppervlak wat momenteel gebruikt wordt telt 4500 vierkante meter! De nieuwbouw zit al jaren ‘in de pijplijn’, maar realisatie daarvan werd een moeizaam proces. Inmiddels is het ontwerp ervan klaar en hebben we samen met de wethouder het bouwbord langs de weg kunnen onthullen. Binnen afzienbare tijd zal hier een school worden gerealiseerd voor zowel vmbo als mavo/havo leerlingen.”

Verder

“Met net 51 kruisjes achter mijn naam realiseerde ik me; als ik nog eens een nieuwe uitdaging aan wil gaan moet ik daar niet te lang mee wachten. Dat moment is nu aangebroken en ik ben heel blij dat ik van het bestuur van de school de gelegenheid heb gekregen mij op een nieuwe stap te oriënteren. Ik kijk terug op een drukke, maar hele mooie periode. In een school waarin digitaal onderwijs een flinke stap zette, evenals de versterking van Engels, projectonderwijs en de opstap naar het hybride leren om leerlingen in Lansingerland meer kennis te laten maken met zowel bedrijven als instellingen en een deel van de beroepsgerichte opleiding te volgen binnen die bedrijven. We introduceerden het nieuwe vmbo met een nieuw programma, waarin een nauwe samenwerking tot stand kwam met zowel Berkroden als de SOB (Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven). Er gebeurt veel binnen het vmbo. Het vmbo verdient een docententeam dat er in investeert en naast de leerlingen staat om hen verder te helpen. Dat gebeurt bij Wolfert Lansing en daar zijn we heel trots op!” De scheidend directeur ziet nog voldoende mogelijkheden binnen het onderwijs om zich daar verder in te ontwikkelen.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie