zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Bijen houden open huis

Bijen houden open huis

Rottemeren – Op zaterdag 14 juli houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde van 10.00 tot 17.00 uur open huis. Wie meer wil weten over het maken van honing, hoe een bijenvolk leeft of hoe op eenvoudige wijze een bij-vriendelijke tuin gecreëerd kan worden, kan op deze en andere vragen antwoord krijgen.
Elk uur start een rondleiding langs de bijenkasten en door de bloeiende drachttuin. In de prachtige hoogstamboomgaard kan je in gesprek gaan met imkers van het gilde, net geslingerde honing proeven en kopen, waskaarsen maken en nog veel meer. Uiteraard is er Koek&Zopie.
Locatie: Nesseweg (ongenummerd). Vanaf Ommoord ca. 200 m de Nesseweg op richting Zevenhuizen.
Het Ambrosiusgilde is de imkervereniging voor de regio Rotterdam. Zij zet zich in voor het behoud en de uitbreiding van het natuurlijke leefmilieu voor bijen. Daarnaast worden cursussen aangeboden die opleiden tot imker, wordt er voorlichting gegeven en worden er bijenproducten verkocht.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie