dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Lionsteam zoekt het water op voor het goede doel

Lionsteam zoekt het water op voor het goede doel

Lionsteam zoekt het water op voor het goede doel

Bergschenhoek – Honderden zwemmers, waaronder een team van zes uit Bergschenhoek die samen het Lionsteam vormden, namen zondag 1 juli een duik in het water van het Rotterdamse Maaswater. Ze startten in de Wijnhaven en zwommen via de Leuvehaven en Scheepmakershaven weer terug naar de start. Daarmee namen ze deel aan de voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerde 010 City Swim, waarmee geld werd ingezameld voor het Daniel den Hoed Fonds.

Trees Borkus-Henskens

Een initiatief van Erik Boer en Michel Siep die de route een dag eerder nog even testen. Het water was in elk geval met 23 graden warmer dan tijdens de eerste editie en daar konden ze alleen maar blij mee zijn. Uiteindelijk ging de teller over de € 50.000,- heen en ook dat was een hele prestatie.

Lions

Het was de eerste keer dat een groepje Lions deelnam. Jeroen Steijn zwom ook vorig jaar al mee en nadat hij het als individuele actie had aangemeld in de Hoekse Lionsgroep werd het opgepakt en sloten nog vijf leden zich erbij aan. Ze kozen voor de 1500 meter (de grootste groep; de anderen kozen voor de 250 of 500 meter) en klommen na hun tocht weer gezamenlijk op de kant waar ze werden opgewacht door familie en vrienden.
“We hebben voorheen nog getraind in de Zevenhuizerplas om ervaring in open water op te doen. Daar hebben we veel aan gehad, want je weet dan beter wat je te wachten staat.” Je kon inschrijven als team of individueel. Na afloop was het leuk te horen dat het Hoekse Lionsteam met € 5000,- het meeste geld had opgehaald voor het goede doel. “Enkele leden hadden er nog wel even wat moeite mee om – na twee grote acties eerder dit jaar – weer langs sponsoren te moeten gaan voor goede doelengeld, maar het werd uiteindelijk toch een prachtig bedrag.”

Als het aan het Lionsteam ligt mag deze actie volgend jaar in de agenda komen. “Het mooiste zou zijn als we dan ons verenigingsjaar af kunnen sluiten met de verdubbeling van het Lionsteam dat deel gaat nemen aan de 010 City Swim; dus met minimaal twaalf man het water in!”

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie