maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Politieberichten » Aanhoudingen na overval supermarkt

Aanhoudingen na overval supermarkt

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 29 juni heeft de politie na een achtervolging twee overvallers aangehouden. De twee, een 17-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 19-jarige man uit Rotterdam, hadden korte tijd daarvoor met een derde persoon een supermarkt aan de Rozenoord overvallen. Hierbij was winkelpersoneel bedreigd en gingen de daders er met geld en sigaretten vandoor. Zondagochtend werd ook de derde verdachte aangehouden, een 17-jarige Rotterdammer.
Diverse politie-eenheden en de politiehelikopter volgden die vrijdagavond de verdachten die waren gevlucht in een personenauto. Na een achtervolging verloor de bestuurder van de vluchtauto op de A15 nabij Hardinxveld Giessendam de macht over het stuur, botste tegen de vangrail, sloeg een aantal malen over de kop en belandde met de auto in een sloot. Beide verdachten liepen slechts lichte verwondingen op. Hun buit lag op de plaats van de crash verspreid over de weg en het nabijgelegen spoor. De A15 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.
De vluchtauto is nadat hij uit de sloot is getakeld, doorzocht op sporen. In de auto lag het wapen, dat bij de overval is gebruikt. Vermoedelijk gaat het om een luchtdrukwapen.

Check Also

Preventieve controle politie

Bleiswijk – De politie heeft op donderdag 4 april een preventieve controleactie uitgevoerd op de …

Geef een reactie