woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Commentaar » WK voetbal

WK voetbal

Op zich vond ik het oprecht jammer dat Nederland uitgeschakeld was voor het WK voetbal. Het heeft wel iets gezelligs om met elkaar gehuld in oranje outfit en met allerlei toeters en bellen binnen handbereik het eigen land aan te moedigen en vooral uitbundig te schreeuwen mocht er onverwachts een doelpunt vallen. In mijn huishouden zijn veel mannen en allemaal zijn het actieve voetballers dan wel actieve volgers van de Eredivisie. Grappig gegeven is dat de (schoon)zonen alle aanwezige voetbalclubs binnen onze gemeente vertegenwoordigen, dus menig dorpsderby is al uitgevochten. Daarbij is er naast de 010 aanhangers ook een 020-er, dus met enig inlevingsvermogen is het voor te stellen dat het regelmatig bal is bij mij thuis.
Inmiddels is het wedstrijdseizoen achter de rug, de trainingsmomenten geminimaliseerd, de haast bij het avondeten achter de rug en de zaterdagen vrij voor uitslapen en winkelen met de vrouwelijke liefjes.
Het WK wordt gezamenlijk beleefd, er is geen onderlinge strijd, hooguit verschil van mening over naar welk land de beker mag gaan, maar dat verloopt allemaal in goed overleg. Toch mijd ik op dit moment de huiskamer en pak een boek om in de tuin wat te lezen, met dank aan het mooie weer. Want het is elke avond voetbaltijd en soms, je gelooft het niet, werd ook een ander scherm gebruikt om toch vooral niets te missen van een gelijktijdig gespeelde wedstrijd. De wedstrijden van de dorpsclubs, leuk om te kijken, Oranje zeker leuk om te kijken, 010 ga ik echt voor zitten, maar het WK, nee het kan mij niet bekoren. Nog een kleine twee weken en dan is dit grootse sportevenement ook weer achter de rug.

Annelies Moerel

Check Also

Groeien en verbinden

Het station Lansingerland-Zoetermeer werd feestelijk geopend en betrokken partijen zoals het ministerie van Infrastructuur & …

Geef een reactie