woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Astrid vond haar vrijwilligerswerk via het VIP

Astrid vond haar vrijwilligerswerk via het VIP

“Ik word blij van werken in de zorg”

Astrid vond haar vrijwilligerswerk via het VIP

Berkel en Rodenrijs – Voor het VIP, Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland, is elke vrijwilliger er een. Sommigen willen een dagdeel per week besteden aan vrijwilligerswerk, anderen hebben naast een gezin en een baan wel de behoefte om vrijwilliger te zijn, maar beschikken over minder tijd. En dat kan. Want de vacaturebank van het VIP biedt voor iedereen wat wils.

Een van de vrijwilligers die via het VIP aan de slag is gegaan, is Astrid de Boer. Zij biedt ondersteuning als ontbijtvrijwilliger bij Het Westpolderhuis. Het verhaal van Astrid de Boer laat zien dat een baan en een gezin geen belemmering hoeven te zijn om je in te zetten voor een ander. Zij werkt wekelijks anderhalf uur bij Dagelijks Leven Het Westpolderhuis, een zorgcentrum waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden, ondervinden.

Vacature

Astrid vertelt hoe zij is gestart als vrijwilliger: “Toen onze kinderen allebei op school zaten, ben ik eens gaan kijken op de vacaturebank. Ik had via de krant al een aantal keren iets over het VIP gelezen en ben via de site op een vacature bij Het Westpolderhuis terecht gekomen.” Astrid werkt in het dagelijks leven als adviseur in de gezondheidszorg en met haar verpleegkundige achtergrond had een baantje in de zorgsector wel haar voorkeur. Toen zij de vacature voor ontbijtvrijwilliger zag staan, nam ze contact op met het VIP. Zo werden Astrid en de organisatie met elkaar in verbinding gebracht. Voor haar is het contact met de mensen een waardevolle afwisseling van haar werk. “Ik word hier echt blij van, het is mijn bijdrage aan de maatschappij en het voelt vooral niet als moeten. Ik merk dat de extra aandacht voor de bewoners prettig is. Soms weten ze niet wat ze de hele dag moeten doen. Dan is de kleine beetje extra aandacht van een vrijwilliger zo welkom.”

Het Westpolderhuis is nu een jaar na de start een stabiele plek voor 22 bewoners, grotendeels uit de regio van Lansingerland. Elly van der Breggen, activiteitenbegeleidster: “Voor het werken met deze groep mensen moet je wel feeling hebben, iedereen is anders en vraagt een eigen benadering. We hebben veel vrijwilligers rondlopen. Zo is er een tuinman en hebben we hulp bij het middageten. Er is zelfs een pianovrijwilliger die eens per week komt spelen. Sommigen zijn via het VIP binnengekomen en we maken ook mee dat buurtbewoners spontaan binnen lopen om hun hulp aan te bieden.”
Elly geeft aan dat de samenwerking met het VIP prettig en goed verloopt. En niet onbelangrijk: er zijn nog veel vrijwilligers welkom in Het Westpolderhuis. De meerwaarde die een gesprekje met de bewoners of een arm om de schouder oplevert is zowel voor de bewoners als voor de vrijwilliger goud waard.
Meer informatie over vacatures bij Het Westpolderhuis zie www.viplansingerland.nl.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie