dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » fbpost » Zonnige avondvierdaagse met meer dan 4000 deelnemers

Zonnige avondvierdaagse met meer dan 4000 deelnemers

Zonnige avondvierdaagse met meer dan 4000 deelnemers

Berkel en Rodenrijs – Vanaf het evenemententerrein naast zwembad De Windas vertrokken dinsdagavond rond de 4000 wandelaars om deel te nemen aan de jaarlijkse avondvierdaagse. Maar in werkelijkheid waren het er veel meer, want menig ouder of grootouder vergezelde de kinderen op de te lopen 5 of 2,5 kilometertocht door de omgeving.

Trees Borkus-Henskens

Vier avonden werd voor de lopers een andere route uitgezet, zodat het zowel leuk als spannend bleef waar ze die avond langs zouden komen. De laatste avond werd een echt spektakel. Met muziek langs de kant en een druk bezet evenemententerrein. Maar ook met medailles, bloemen en cadeautjes voor de volhouders.

Topjaar

“Een topjaar als je zo’n groot evenement moet organiseren,” kijkt mede-organisator René Suijker op het grootse festijn terug dat dit jaar voor de vijfde keer vanaf deze locatie werd gehouden. “Het weer was prachtig, de sfeer ontspannen en gezellig, de bereidwilligheid van iedereen groot en alles verliep lekker soepel. We zijn dus meer dan tevreden, al hebben we nu als herinnering nog wel wat gevonden spullen over. We realiseren ons ook meer dan ooit, dat het een verstandig besluit is geweest om – nadat de start vele jaren op het scoutingterrein achter de rk kerk was – een grotere plek te zoeken. Als je ziet dat er vrijdag op de laatste avond naar schatting rond de 6500 bezoekers en wandelaars op het terrein liepen, zaten of speelden, dan weet je ook dat je daar de ruimte voor moet hebben en bieden.”

Dwars door de kazerne

René wil graag een veer uitdelen aan alle ruim vijftig vrijwilligers die het wandelfeest mede mogelijk hebben gemaakt. “En natuurlijk de leden van de brandweer, want de laatste dag ging de vierdaagse dwars door de kazerne aan de Berkelse Poort en ook dat blijft bijzonder. Evenals de medewerking in natura van alle supermarkten in zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek die borg stonden voor fruit, frisdrank, krentenbollen, worteltjes en komkommers dat onderweg werd uitgereikt. Daar worden we als organisatie heel blij van! “
Volgend jaar weer; voor de zesde keer.

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie