zondag 21 juli 2019 | week 29
Home » Lezersschrijven » B. en W., gemeenteraad en hoofdpijndossiers

B. en W., gemeenteraad en hoofdpijndossiers

Na het debacle met de MIVA-lift was ik vast van plan om NOOIT meer een stukje te schrijven voor de Heraut of de twee andere weekkranten in Lansingerland. Waarom zult u zich afvragen? Afgelopen donderdagavond raakte ik in gesprek met iemand van een bepaalde partij (ik noem geen namen). Toen ik hem vertelde over bepaalde probleempunten, verzuchtte hij: “Ja, dat hoort nou eenmaal bij de zgn. achterkamertjespolitiek” en “Een coalitie betekent ook met elkaar onderhandelen, om tot een eensluitende overeenkomst te komen.” Dat kan wel zijn, maar dat heeft de gemeente Lansingerland wel heel veel gekost, maar daar wordt nauwelijks over gesproken en het voetvolk neemt alles voor zoete koek aan! De wethouders hebben zich voorgesteld. Onder leiding van opperhoofd Pieter hebben we allereerst onze charmante en welbekende Ankie. Zij krijgt nu natuurlijk wel concurrentie van Kathy voor de wekelijkse fotogalerij. De laatste gaat zich vooral bezighouden met de brij van vergunningverlening en verder vooral met onze drie kernen om die op te pimpen om deze nog veel meer bruisend te krijgen. Nou, voorwaar geen gemakkelijke taak met de huidige leegstand. Maar zij heeft daar een mooi zinsnede voor. Zij wil onze unieke propositie gebruiken als drager voor een bredere citymarking. Dat zal het zeker gaan worden en zijn dan ook benieuwd naar de uitkomsten. Over onze Simon valt niet zoveel te zeggen. Die gaat gewoon door met wat waar hij mee bezig was. Als laatste hebben we dan nog onze financiële man, Albert. Mede vanwege zijn grote deskundigheid heeft hij het toch weer voor elkaar gekregen dat hij nog weer een jaar in zijn waarschijnlijk riante villa in Hendrik Ido Ambacht mag blijven wonen. Ja, je zult maar met een onverkoopbaar huis in je maag zitten, dat voelt niet lekker. Hij heeft bovendien een kwaliteitskeurmerk gekregen. Het lijkt de slager wel. Tenslotte nog iets over de herinrichting van het pleintje bij ’t Vierkantje en de omliggende straten. Er gaan nu al geluiden dat de gunning nog niet eens heeft plaatsgevonden en de start van de uitvoering pas medio juli zal gaan worden? Ik adviseer de winkeliersvereniging direct in actie te komen om te proberen via de Gemeente de uitvoering met een half jaar op de schuiven. Begin dan pas in de tweede week van januari 2019. Je kunt nu al zien aankomen dat week 43 in november niet gehaald wordt qua oplevering.

Gert van Elderen.

Check Also

(Ver)gunning standplaats bloemenkiosk

Voor alles en iedereen onbegrijpelijk, dat Martin en Paul nog steeds niet terug mogen naar …

Geef een reactie