woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Roseetje op een kleedje groeit uit tot uniek festijn

Roseetje op een kleedje groeit uit tot uniek festijn

Roseetje op een kleedje groeit uit tot uniek festijn

Bergschenhoek – Een mooie groene omgeving, muziek in soorten en maten, een kleedje, een hapje en een drankje; wat wil een mens nog meer? Voor de vierde keer op rij organiseerde Muziekvereniging Concordia op de zondagmiddag het ‘Roseetje op een kleedje’ en ondanks de soms donkere wolken genoten weer heel veel mensen mee in De Leeuwenkuil.

Trees Borkus-Henskens

Een ideale manier om jong en oud op een leuke en ontspannen manier kennis te laten maken met de veelzijdigheid in muziek, het fraaie park, de buren en andere bezoekers. Maar ook een manier met een risico dat ‘even langskwam’. Want precies op het moment dat ‘Maak me gek’ van Gerard Jolink en ‘Het dondert en het bliksemt’ van Guus Meeuwis voorbij kwamen begon het te regenen. Na een kwartiertje klaarde het gelukkig weer op en konden de muziekinstrumenten weer worden opgepakt vanonder het kleed.

MPB

De Melody Percussion Band onder leiding van Laura Trompetter – haar tweede optreden na het lenteconcert – beet het spits af met een achttal stukken waaronder Brandnew Day, het bekende All night long van Lionel Richie, fragmenten uit de Tarzanfilm, een medley van Bob Marley en enkele bekende songs van Nederlandse artiesten. Vervolgens voegden de leden van het fanfare orkest zich samen met hun dirigent Arie Stolk erbij, inclusief een achttal leerlingen in verschillende leeftijden. Samen lieten ze ‘Caravan’ horen, een lekker swingende Samba.

Orkest

In het volgende deel van het openluchtconcert speelde het orkest elf stukken. Het begon met het mooie ‘Swan on the Hill’, gevolgd door een drietal Israëlische dansen en het jazzie Birdland, verwijzend naar de nachtclub in het New York City van de jaren zeventig. Het concert werd afgesloten met alle leden van zowel de MPB als het orkest, maar dat wilde niet zeggen dat het openluchtfeest ten einde was; eerst moesten de picknickmanden nog leeg. En voor wie nog zin had: langs het veld was de ijskraam present, evenals Hoeckse Vis en Zeebanket en een kraam met hotdogs en frisdrank. Volgend jaar wacht het eerste lustrum van het Roseetje op een kleedje. Ongetwijfeld met een feestelijke aanpak, omdat ook de vereniging zelf jubileert.

Check Also

Gespot!

Gespot! Berkel en Rodenrijs – Deze foto van onze nationale vogel de Grutto is genomen …

Geef een reactie