woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Mannen onder elkaar

Mannen onder elkaar

Mannen onder elkaar

Berkel en Rodenrijs – Altijd al gedroomd van een loopbaan als kraanmachinist of bodemonderzoeker? Dan was je zaterdagochtend 9 juni aan het goede adres bij Van der Helm. Het bedrijf organiseerde een doe-dag en nodigde belangstellenden uit een kijkje te komen nemen op het bedrijf op Oudeland.

Trees Borkus-Henskens

Vaders en zonen (en gelukkig ook enkele moeders) wandelden over het terrein, bekeken de machines van alle kanten en lieten zich voorlichten over het werk en alle mogelijkheden binnen het bedrijf. Een machinist vertelde enthousiast over zijn machine en liet de bezoekers zelf ervaren hoe leuk het is om een berg zand van de ene kant naar de andere te krijgen. Een ecoloog vertelde zijn verhaal en had een luisterend publiek dat meeleefde met hetgeen hij onderweg allemaal tegenkomt. Ook de veldwerker en bodemonderzoeker legden uit waar zij mee bezig zijn, waardoor de bezoekers een goed beeld kregen van het brede scala aan werkzaamheden in het veld.

Jongensdroom

Een van de medewerkers kwam enkele jaren geleden tijdens een open dag bij Van der Helm met de vraag of hij er mocht komen werken. Hij was toen nog te jong, maar er werd afgesproken dat als hij de leeftijd had hij nog eens contact op zou nemen. Dat gebeurde en vanaf die dag maakt hij onderdeel uit van het team van Van der Helm. Gijs van der Helm vertelt: “Er zijn jongens die van jongsafaan al weten dat ze kraanmachinist willen worden. Ze willen niets anders en zijn zuinig op hun machine.” Een van de medewerkers vult lachend aan: “Hier zijn er zelfs bij die eigenlijk niet op vakantie willen; ze moeten er niet aan denken dat in die tijd een ander op ‘hun’ machine rijdt.”

Check Also

Bouw Hof van Berkel van start

Berkel en Rodenrijs - In aanwezigheid van de toekomstige bewoners ging vrijdagmiddag 21 juni de officiële eerste paal de grond in als start voor de bouw van Hof van Berkel. Het project bestaat uit een zeventiental woningen en ligt aan de Oostmeerlaan aan de rand van De Groenzoom.

Geef een reactie