donderdag 23 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Deel Berkels Oranje Comité draagt het stokje over

Deel Berkels Oranje Comité draagt het stokje over

Deel Berkels Oranje Comité draagt het stokje over

Berkel en Rodenrijs – Na tien jaar vol enthousiasme aan de slag geweest te zijn in het bestuur van het Oranje Comité van Berkel en Rodenrijs hebben enkele bestuursleden besloten het stokje over te dragen aan opvolgers. Het comité kwam woensdagavond 30 mei bijeen om afscheid te nemen van voorzitter Ruud Egas en zijn echtgenote Aleid, maar ook van de bestuursleden Rien Kuyvenhoven en Ferry Brabander. Dat gebeurde – na de enorme hoosbui – met een barbecue op het terras bij bestuurslid Alice de Koning aan de Kleihoogt.

Trees Borkus-Henskens

Vorig jaar reeds kondigden enkele leden aan dat het tijd werd voor nieuwe gezichten in het bestuur. Ruim tien jaar geleden was het toenmalig wethouder Hans de Rijke die Piet van Rutten en Rien Kuyvenhoven tijdens een biertje enthousiast maakte voor het Oranjecomité. Ruud keek terug met een: “Piet van Rutten belde me tien jaar geleden met de vraag of ik voorzitter van het Oranjecomité wilde worden. Het leek me wel wat en met een ‘iemand moet het toch doen’ ben ik er aan begonnen. We droegen het Oranjefeest met een leuke ploeg die tien jaar helemaal nieuw begon, nadat het toen nog AFC (Algemeen Festiviteiten Comité) eigenlijk geen leden meer telde. Met uitzondering van Gerard en Marinka van Winden die organisatoren van de kinderrommelmarkt waren. De eerste bijeenkomst was nog in het inmiddels verdwenen Berkelse gemeentehuis. We kregen veel steun van de gemeente en met name van toenmalig burgemeester Ewald van Vliet. We zetten met elkaar een heel nieuw programma op, maar de kinderrommelmarkt bleef.”

Aanslag

Meteen het eerste jaar van het nieuwe comité werden de leden op de proef gesteld; toen werd een aanslag gepleegd in Apeldoorn en werden landelijk de feesten afgelast of vereenvoudigd. Ook werd de groep geconfronteerd met het overlijden van twee actieve leden: Miek van den Bulk en Jan Duyvesteyn.
“We hebben echter ook heel veel plezier beleefd; zowel aan het organiseren als aan de dagen zelf. Als we op Koningsdag (voorheen Koninginnedag) rond liepen en zoveel mensen zagen genieten van de activiteiten. We lieten ons steeds weer verrassen door kinderen die om vijf uur in de ochtend al present waren om een goed plekje te bemachtigen voor de kinderrommelmarkt in het centrum. Dan was het ook steevast weer een hele uitdaging om al die kinderen en hun kleedjes met spullen weer plaats te laten maken voor de volgende attracties. We kregen bovendien veel positieve reacties nadat we twee jaar geleden besloten de Oranjefeesten in tweeën te delen; op de zondag voor Koningsdag op het evenemententerrein naast het zwembad en de dag zelf in Berkel Centrum. Het was leuk, maar wordt nu een beetje routine. En daarom is het goed dat anderen de organisatie overnemen. We hebben beloofd ze nog even terzijde te staan, maar we zullen ze niet in de weg lopen!”

Check Also

Camera’s in Annie M.G. Schmidtpark

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft besloten tijdelijk cameratoezicht toe te passen in het Annie …

Geef een reactie