zondag 21 juli 2019 | week 29
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Van april t/m november wordt iedere maandag van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: maandag 12 juni, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Alzheimercafé

Lansingerland – Op woensdag 13 juni is het thema van het Alzheimercafé ‘Omgaan met veranderend gedrag’. Mensen met dementie veranderen. Het is voor alle betrokkenen niet gemakkelijk deze veranderingen te begrijpen, laat staan te accepteren. Een psycholoog zal vertellen wat er bij dementie in de hersenen gebeurt en waardoor gedragsveranderingen ontstaan. Zo krijgt men meer inzicht in het gedrag van de persoon met dementie. Ook krijgen de aanwezigen tips en adviezen over het omgaan met de verschijnselen van dementie. Het café vindt plaats in gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). Gratis toegang en aanmelding vooraf is niet nodig. Informatie: Linda Jukema, Mantelzorgadviseur, tel. 010-5225545.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Thuis bridgen met vrienden

Lansingerland – Wie een avondje met vrienden thuis wil bridgen, kan een koffertje met 24 voorgesorteerde spellen huren bij Bridgeclub Lansingerland. Tegelijkertijd doet men mee aan een mini-competitie met andere bridgeparen; hiermee zijn leuke prijsjes te winnen. Er zijn meerdere koffertjes met verschillende bridgespellen beschikbaar. Met het huren van een koffertje steunt men Bridgeclub Lansingerland. Informatie: Bert en Truus van der Poel, tel. 010 – 5116270 of mail naar: g.poel35@upcmail.nl.

Check Also

PRIKBORD BLEISWIJK

Koffie/inloopochtend Bleiswijk – Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw …

Geef een reactie