woensdag 18 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » VIP Lansingerland tevreden over de opkomst Maatjesmarkt

VIP Lansingerland tevreden over de opkomst Maatjesmarkt

VIP Lansingerland tevreden over de opkomst Maatjesmarkt

Bergschenhoek – Ondanks het warme weer van zaterdag 26 mei is de organisatie van de eerste Lansingerlandse Maatjes Informatie Markt tevreden over de opkomst. Tijdens de gezellige informatiemarkt waren er diverse organisaties uit Lansingerland aanwezig die op zoek zijn naar maatjes: Welzijn Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Taalhuis van Bibliotheek Oostland, Stichting VTV ZHN, Middin locatie het Carré en Jong Perspectief.

Wendy Kerver

De markt werd georganiseerd door VIP Lansingerland, het Vrijwilligers Informatie Punt.
Annememieke Kerstens-Taffijn, projectleider VIP: “Op deze markt kan je heel goed zien hoe divers vrijwilligerswerk kan zijn. Er is voor iedere interesse iets te vinden. Of je nu graag een maatje wilt zijn voor een oudere dame of een gezin met jonge kinderen. Maar we zijn ook op zoek naar maatjes voor bijvoorbeeld hulp bij de Nederlandse taal of bij de administratie.”

Wat is een maatje?

Een maatje is een vrijwilliger die iemand wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding biedt. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door samen een bakje koffie te drinken, wandelen, sporten of voorlezen. Maar het kan ook hulp zijn bij het leren van de Nederlandse taal, de administratie of in het huishouden. Je kan een maatje zijn voor drie maanden maar soms ook langer, bijvoorbeeld één of twee jaar. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Dit was ook mooi zichtbaar op deze informatiemarkt.
Voor de deelnemende organisaties was het niet alleen waardevol om met toekomstige maatjes te praten. Het is ook goed voor de onderlinge contacten. Een veel gehoorde opmerking was: “Het is altijd goed om van elkaar te zien waar behoefte aan is. Het is een wisselwerking met elkaar.”

Wilt u ook maatje worden? Kijkt u dan op www.viplansingerland.nl of bel 010 – 522 55 45. Maandagavond 25 juni organiseert het VIP Lansingerland een informatieve bijeenkomst voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen.

Check Also

Culturele Wandeling in De Groenzoom

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker- Vrijdagavond 20 september wordt er tussen 19.30 en 22.30 uur een Culturele …

Geef een reactie