dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » fbpost » Groep 8 zet het op een feesten bij Pecto’s

Groep 8 zet het op een feesten bij Pecto’s

Huur jeugdsoos jaar verlengd

Groep 8 zet het op een feesten bij Pecto’s

Bleiswijk – Voor de leerlingen van alle groepen 8 van de basisscholen nadert het afscheid van hun school waar ze acht jaar lang lief en leed met hun klasgenoten deelden en waar ze van pukkie die nog maar weinig kon en wist, langzaam maar zeker veranderden naar leerlingen die toe zijn aan de periode als brugpieper.

Trees Borkus-Henskens

Vier ouders van leerlingen van groep 8 van basisschool De Poort in Bleiswijk besloten in samenspraak met hun kinderen een leuk afscheidsfeestje te organiseren voor de hele klas. Zaterdagavond 26 mei kwamen ze allemaal naar Pecto’s om met elkaar te feesten.
“Logisch om het bij Pecto’s te organiseren,” aldus Irene Warnaar, een van de organiserende ouders. “Zelf hebben velen van ons daar een deel van hun jeugd doorgebracht; met veel plezier. Ik moet er niet aan denken dat Pecto’s zou verdwijnen. Het is een leuke plek voor de jeugd en bovendien elke vrijdagavond geopend. Van verschillende kanten hoor ik van ouders dat ze er niet eerder van hoorden en de Bleiswijkse jongerensoos (nog) niet kennen. Dat vind ik onbegrijpelijk, want zelf heb ik er zo genoten met vrienden en vriendinnen. Er gebeuren geen dingen die niet door de beugel kunnen en Marijke, die al jaren Pecto’s leidt, waakt als een kloek over ‘haar’ jeugd. De kinderen komen er graag en hebben er pret met elkaar. Veilig bovendien voor ouders, want zij weten waar ze zitten en dat het goed is.”

Pecto’s kan (voorlopig) door

Die zaterdagavond was er volop muziek, drinken, een ijsje voor de warmte en heel veel pret met de complete klas. “Een leuke klas,” zo wisten de ouders van Maartje, Evi, Keesje en Daan die de avond samen organiseerden.
Marijke van der Meer was blij met ze. “Ik heb net een brief van de gemeente, van wie wij het pand huren, gekregen met de mededeling dat we nog een jaar mogen blijven. Het pand is inmiddels uit de verkoop gehaald. We hopen natuurlijk dat het intact blijft als honk voor de jeugd van Bleiswijk; daar blijven we voor ijveren. Een avond als vanavond laat zien dat we nog volop actief zijn voor en met de jeugd. Deze kinderen worden jongeren en die zoeken een plekje waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Pecto’s blijft hopelijk ook voor hen open! En als het aan ons ligt vaker dan nu.”

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie