zondag 26 mei 2019 | week 21
Home » Lezersschrijven » Afval langs de N209

Afval langs de N209

Sinds dit jaar ben ik bezig afval te verwijderen langs de provinciale weg. Ik heb in 2017 de gemeente vaak gemaild om het afvalprobleem aan te pakken. Maar tevergeefs. Nu ben ik dat zelf gaan doen. Ik ben in maart begonnen toen het groen nog niet zo groeide. Langs de provinciale weg N209 ligt best veel vuil/afval wat mensen allemaal weggooien.
Het gaat erom dat de mensen die het doen op de fiets of in de auto zitten. Het zou mooi zijn als zij dit meenemen en het op school of op werk of thuis in hun prullenbak weggooien. Het gaat om veel blikjes, plastic, snoeppapier, piepschuim, papier zilverfolie en bekertjes. Dit kan allemaal thuis of werk weggegooid worden.
Mensen: let op uw afval en gooi het niet op straat!! Dit geeft een rommelig gezicht. We vervuilen zo helemaal! Ook in de wijken en op pleinen ligt dit afval, ruim het op.
In een brief aan de gemeente heb ik ze gevraagd voor meer prullenbakken want die staan er te weinig. Ook gevraagd of dit probleem wordt opgelost.
Oproep: Ik ben zelf gestart met schoonmaken. Als iemand mij wil helpen kunnen ze mij mailen: jcstdijk@casema.nl.
Dan stuur ik een mail terug om elkaar te zien en te gaan werken (schoonmaken met vuilniszak en prikker).
Het afval weggooien blijft in Lansingerland toch een groot probleem. We moeten met z’n allen hier aan werken.

J.C. Stoutjesdijk

Check Also

Waarom?

Groot is mijn ongenoegen te constateren dat afgelopen Koningsdag door diverse horecagelegenheden in Berkel dorp …

Geef een reactie