woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Koploper te sterk voor Orioles

Koploper te sterk voor Orioles

Bergschenhoek – The Orioles was na vier winstpartijen opgeschoven naar de middenmoot van de overgangsklasse. Afgelopen weekend zouden ze deze plek moeten vasthouden in een dubbele ontmoeting met de ongeslagen koploper. Zaterdag werd de wedstrijd gespeeld in Haarlem tegen het sterke Kinheim. Deze ploeg had alle wedstrijden gewonnen en heeft één doel: promoveren naar de hoofdklasse. Deze wedstrijd startte de Hoeksenaren met Mark Kamps op de heuvel. In de eerste twee inningen liepen de gastheren uit naar een 6-0 voorsprong. Hierop werd Mark gewisseld en kwam Coen Bijns op de heuvel om inning 3 te gooien. Hierop wist Kinheim nog vijf maal te scoren: 11-0 na de derde inning. Sherman Gario loste Coen af als pitcher en hield de aanval van Kinheim in de laatste inningen enigszins in toom: ze wisten nog maar drie keer te scoren. Doordat Orioles in inning 6 ook nog een punt maakte, was de eindstand 14-1 verlies voor Orioles.
Op moederdag kwamen de Haarlemmers naar het Sporthoekpad voor de tweede wedstrijd. Ook op de zondag onderstreepte Kinheim hun ambities en al in de eerste inning scoorden zij. Startend werper Kevin van den Berg had het moeilijk en werd in de tweede inning al vervangen door Coen Bijns, die op zijn beurt weer plaats maakte voor Sherman Gario in inning 3. Op dat moment was de achterstand al 10 punten: 0-10 achterstand. In de zevende inning werd Sherman ook weer vervangen en nam Stoney van der Hulst plaats op de heuvel. De achterstand was toen al opgelopen naar 12 punten, wat ook de eindstand van de wedstrijd betekende: 0-12 verlies voor de Hoekenaren.
Volgende week spelen The Orioles de dubbele wedstrijd tegen DSS uit Haarlem: zaterdag thuis in Bergschenhoek om 14.30 uur.

Check Also

Ze doen het weer!

Ze doen het weer! Bergschenhoek – Met 307 punten pakt de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging, waar …

Geef een reactie