maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Theater, muziek en design komen samen op Funky Market

Theater, muziek en design komen samen op Funky Market

Theater, muziek en design komen samen op Funky Market

Lansingerland – Een ontspannen zondag in het Annie M.G. Schmidtpark, struinen langs kraampjes met zelfgemaakte designspullen, de heerlijke exotische en vertrouwde geuren van foodtrucks en bovendien genieten van een verrassend talent of een acrobatisch hoogstandje. Funky Market én Straattheater Lansingerland gaan samen een onvergetelijk feestje bouwen op zondag 27 mei dat gratis toegankelijk is voor jong en oud; van 0 tot 100. Het feest begint om 12.00 uur en gaat door tot 19.30 uur.

Trees Borkus-Henskens

Funky Market maakte vorig jaar een droomstart. Organisator Marleen van Noort is ook dit jaar van plan er een sfeervol feest van te maken tijdens de tweede editie. Straattheater Lansingerland – met onder andere Hélène Kennepohl – is al jaren een begrip in Bergschenhoek en is toe aan de twintigste editie. Beide delen een gezamenlijke passie: lokale ondernemers en lokaal talent samenbrengen in een culturele ambiance. Straattheater Lansingerland en Funky Market hebben de handen ineen geslagen om samen een cultureel spektakel neer te zetten op het evenemententerrein voorbij het zwembad in en om het skatepark op de grens van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek.

Funky Market

De Funky Market biedt creatieve ontwerpers een plek om hippe en eigentijdse uitingen te tonen aan een breed publiek; daar staan ruim dertig kramen voor gereed. Bij de ‘Fiepmuur’ naast het evenemententerrein kunnen kinderen hun kleedje uitrollen voor de kindervrijmarkt. Wil je meedoen stuur dan een mail naar funkymarket2017@gmail.com. Hier komt tevens Circus Ravioli en een optreden van een drietal bands: Dexter Saint Jock- AAD, De Juf. Ook drumplastic komt met de grote skippyballen en drumstokken naar de Funky Market. Muller & Co is present met zowel een bar als muzikaal talent. Foodtrucks mogen natuurlijk niet ontbreken in deze gezellige sfeer. Heerlijke geuren die zich vermengen met een creatieve en muzikale sfeer.

Lansingerlands talent

Om 11.30 uur vertrekt een ‘platte wagen’ met daarop de leden van muziekvereniging Concordia vanuit het centrum van Bergschenhoek richting het evenemententerrein. Straattheater Lansingerland is een uniek festival dat professioneel theater en acrobatiek combineert met plekken waar je zelf je talent kunt tonen of ontdekken. Het Open Podium geeft iedereen de gelegenheid om zijn of haar talenten te laten zien. Heb je een leuke cursus gevolgd, met vrienden coole moves geleerd met vrienden een fantastische act? Wil je dans, muziek, toneel of een act presenteren; dit is je kans om op het podium te staan; alleen of met meerderen. Via het aanmeldformulier op de website van het straattheater www.straattheaterlansingerland.nl.
Laat je tijdens het feest verrassen door de artiesten die present zijn. Ook aan de jongeren is gedacht. Het aangrenzende skatepark is niet alleen een plek om zelf lekker te stunten, maar is dit keer onderdeel van het straattheater met stunts en clinics van jonge artiesten.

Van en voor Lansingerlanders

Het Straattheater en de Funky Market worden georganiseerd door enthousiaste Lansingerlanders die het belangrijk vinden dat cultuur op een laagdrempelige manier toegankelijk blijft en lokale ondernemers en talent wordt ondersteund. Meld je aan als vrijwilligers voor de dag zelf of doneer een bijdrage via de website en verbindt je naam aan dit geweldig evenement voor jong en oud. Kijk voor informatie op de website: www.straattheaterlansingerland.nl of stuur een mailtje naar straattheaterlansingerland@gmail.com of/en FunkyMarket2017@gmail.com. Kijk ook op Facebook waar alle ontwikkelingen kunnen worden gevolgd.
Noteer in de agenda: zondag 27 mei tussen 12.00 – 19.30 uur een gratis toegankelijk feest in het Annie M.G. Schmidtpark. Alles op het terrein moet contant worden afgerekend en nog een tip; kom op de fiets!

Check Also

Gespot!

Gespot! Berkel en Rodenrijs – Deze foto van onze nationale vogel de Grutto is genomen …

Geef een reactie