maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom succesvol

Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom succesvol

Niet kunnen slapen door dove of tintelende handen?

Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom succesvol

Pijnacker – Bij de Praktijk voor Fysiotherapie Pijnacker Centrum aan de Stationsstraat 1 in Pijnacker is het nu al ruim zes jaar mogelijk om het carpaal tunnel syndroom (CTS) effectief te bestrijden. Als eerste en enige praktijk in de regio is er bij onze praktijk een behandelmethode beschikbaar die mensen met een CTS doeltreffend helpt. Na tien tot twaalf korte behandelingen zijn patiënten dikwijls al van hun klachten af en veelal kunnen er zelfs operaties mee voorkomen worden. Er zijn in Nederland slechts enkele praktijken die dit zogeheten Phystrac-apparaat gebruiken.

Bij de huisarts hoeft­ geen verwijzing te worden gehaald voor een behandeling met het tractie-apparaat. De behandelingen worden ook in 2018 gewoon door de zorgverzekeraar vergoed uit alle aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie. “Nu het apparaat al ruim zes jaar in gebruik is, zijn wij zeer tevreden zijn met de geboekte resultaten. Deze blijken in 80 procent van de gevallen ‘uitstekend’ te zijn”, vertelt Mark van Engelen, één van de vijf aangesloten fysiotherapeuten en sinds vorig jaar de nieuwe eigenaar van Fysiotherapie Pijnacker Centrum.
Recent is er een tweede Phystrac-apparaat aangeschaft om meer patiënten van dienst te kunnen zijn. “Dit was simpelweg noodzakelijk, want de toestroom is gigantisch. Het feit dat wij de enige praktijk in Nederland zijn met twee Phystrac-apparaten geeft aan hoe bijzonder dit is.”

Het carpaal tunnel syndroom is een aandoening, die doorgaans wordt veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw. Deze bevindt zich net boven het polsgewricht. De carpale tunnel is de naam van het gebied waar de middenhandsbeenderen, de dwarse polsgewrichtsband (carpaal ligament), de mediaanzenuw en de pezen zich bevinden. Druk op de mediaanzenuw kan veroorzaakt worden door letsel of werkzaamheden waarbij frequent repeterende handelingen worden verricht, zoals typen, wringen en forse krachtsuitoefeningen met de hand.
De klachten komen met name voor bij vrouwen van alle leeftijden, vooral bij een lee­ftijd van 40 jaar of ouder en tijdens of na zwangerschap.

Symptomen

De belangrijkste symptomen zijn: nachtelijke pijn, spierkrachtverlies, een doof/tintelend of stijf gevoel in de hand en in de vingers, onder meer bij computergebruik, ­fietsen en autorijden.
Het Phystrac-apparaat behandelt het syndroom door mechanische tractie. Volgens Van Engelen is de methode ‘goed te verdragen’ en zijn de resultaten vaak al binnen drie tot vier weken merkbaar.
Bij de praktijk is er de beschikking over voldoende parkeergelegenheid. De openingstijden zijn ruim en er is mogelijkheid om ook ’s avonds en op zaterdag behandeld te worden. Mocht u last hebben van deze aandoening dan is een behandeling met het Phystrac-apparaat sterk aan te bevelen!

Fysiotherapie Pijnacker Centrum
Stationsstraat 1, 2641 GH, Pijnacker
Telefoon: 015 – 3698350
E-mail: info@fysiotherapie-pijnacker-centrum.nl
Internet: www.fysiotherapie-pijnacker-centrum.nl
Facebook: Fysiotherapie Pijnacker Centrum

Check Also

Kleurrijke voorjaarsmode tijdens Mode – Lifestyle – Culinair Event

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 13 april was de Kerksingel van Berkel Centrum het podium van het jaarlijkse Mode - Lifestyle - Culinair Event van de winkeliersvereniging. Ondanks de frisse wind en de lage gevoelstemperatuur was het een gezellige drukte tijdens de twee shows.

Geef een reactie