zondag 26 mei 2019 | week 21
Home » Lezersschrijven » Wordt wakker!

Wordt wakker!

Het bos waar u doorrijdt bij de Kooilaan gaat eraan!
Weet u, dat het bos waar u met de auto doorrijdt of wandelt zijn laatste bladeren geeft?
Het is de bedoeling van de Rijkswaterstaat dit unieke bos te verwijderen. 3500 vrachtwagens zijn er nodig om de bomen die gekapt worden te vervoeren. Natuurlijk zijn daar enkele zieke essenbomen bij, maar voornamelijk gezonde bomen. Deze bomen moeten plaatsmaken voor een – wederom – waterpartij. Dit in verband met uitbreiding van de A16. Is er al niet genoeg water bij de roeibaan en de Zevenhuizenplas? Er zijn nog genoeg weilandjes die hiervoor dienst kunnen doen. Waarom gaat men dan een gezond bos met enkele zieke essen totaal verwijderen? Wat een belasting voor ons milieu!
Bomen met wortel en al. Wat een machines moeten hieraan deelnemen. Wat een mankracht van onze belastingscenten. Waarom niet al een bestaand water verbreden of gewoon een weiland gebruiken? Wat denkt u van de vogels? De buizerds, de uilen, de papagaaien, en alle andere denkbare kleine vogeltjes. Wat denkt u van de zuurstof, de lucht die u inademt? De gezonde lucht die bomen door hun natuurlijk proces afstaan aan ons mensen? De rust, die de natuur geeft. De bevolking die steeds meer groeit en zich steeds meer in dit gebied centreert. Deze mensen en wij willen graag recreëren in dit nu nog natuurgebied-je. Ja ik zeg gebiedje… Het wordt zo steeds minder. Staatsbosbeheer? Welk bos? Dat zou toch erg kwalijk zijn als er geen enkel bos of bosje meer zou zijn?
Vier weken en dan wordt het definitief. Zou u alstublieft bezwaar willen maken en de bomen net als wij en omwonenden willen redden? Ga naar www.langsingerland.nl en vul bij de zoekbalk bezwaar indienen in. De code van dit bezwaarschrift is 000388. Inloggen met DigiD gegevens. Alvast bedankt!

Conny Groen
Bleiswijk

Check Also

Waarom?

Groot is mijn ongenoegen te constateren dat afgelopen Koningsdag door diverse horecagelegenheden in Berkel dorp …

Geef een reactie