donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » fbpost » Koninklijke Onderscheidingen opgespeld bij actieve Lansingerlanders

Koninklijke Onderscheidingen opgespeld bij actieve Lansingerlanders

Koninklijke Onderscheidingen opgespeld bij actieve Lansingerlanders

Lansingerland – Met een smoes waren de acht Lansingerlanders donderdagochtend 26 april naar het gemeentehuis gelokt. Niet wetend dat ze daar werden ontvangen door de burgemeester die hen vertelde dat ze niet ‘zomaar’ gearriveerd waren. Bij de meesten ging er toen al snel een lichtje branden; het was immers lintjesdag! De negende inwoner ontving haar onderscheiding in buurgemeente Zoetermeer.

Trees Borkus-Henskens

Nadat alle genodigden bijeen waren begeleidde de burgemeester hen naar de eerste etage waar een volle zaal familie en andere belangstellenden hen met een staande ovatie welkom heette. De acht kregen een ereplaats voorin; een ereplek die zij eigenlijk liever voor anderen vrij hielden, want het waren alle acht vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor een ander.

Liefde en belangstelling

“Goedemorgen op deze bijzondere dag. We weten allemaal dat de genodigden het niet altijd even prettig vinden om zo in de belangstelling te staan, maar het is meer dan verdiend,” heette burgemeester Pieter van de Stadt iedereen welkom. En tot de gasten in de zaal: “Zonder uw liefde en belangstelling voor deze acht mensen zouden ze hier misschien niet zitten. U hebt de moeite genomen hen voor te dragen voor deze belangrijke gebeurtenis. Onder valse voorwendsels zijn ze naar het gemeentehuis geleid. Eerder in het jaar zijn er filmopnamen gemaakt op de plekken of bij de mensen die hen kennen als vrijwilliger; die filmpjes laten wij u nu graag zien. De smoes van de gemeente daarbij was, dat de opnamen ‘voor diverse doeleinden’ bestemd waren.” Ook de burgemeester wist: “Onze gemeente kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Voor allerlei instanties en verenigingen geldt dat het zonder vrijwilligers onmogelijk is goed te functioneren. Lansingerland is mooier, leuker en beter mede dankzij die duizenden vrijwilligers in onze gemeente!”

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A. Troost uit Bergschenhoek, mevrouw A. Oosterlaan-Kragtwijk uit Bleiswijk, de heer J. Bruins uit Berkel en Rodenrijs, mevrouw A. Ammerlaan-Van den Baard uit Berkel en Rodenrijs, mevrouw C. Moor-Van der Gaag uit Berkel en Rodenrijs, de heer H. Dik uit Bleiswijk, de heer W. van Velzen uit Bergschenhoek en de heer W. van den Berg uit Berkel en Rodenrijs. Mevrouw J. Pouw-Rog uit Berkel en Rodenrijs kreeg haar onderscheiding uitgereikt door burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer.
Elders in deze Heraut meer over de onderscheiden vrijwilligers.

Check Also

Gemeente geeft toelichting op afsluiting rotonde

De afsluiting van de rotonde Oudelandselaan/Klapwijkseweg gedurende drie weken en de overlast en omleidingen als gevolg daarvan roept irritatie bij omwonenden op en brieven met vragen. We gingen verhaal halen bij de gemeente en die heeft alles nog eens op een rij gezet.

Geef een reactie