zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Sport » Brons voor Jade van der Maas

Brons voor Jade van der Maas

Brons voor Jade van der Maas

Lansingerland – Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschap zwemmen heeft Jade van der Maas een bronzen medaille behaald op de 800 meter vrije slag. Dit kampioenschap werd op vrijdag 6 april gehouden tijdens de pauze van de Swim Cup in het Hofbad in Den Haag.

Jade had in februari haar 800 meter limiet gehaald tijdens een wedstrijd op de korte baan. Dit was de eerste keer dat zij zich waagde aan deze lange afstand. Ze was daarom nerveus voor deze wedstrijd. Zwemmen in een 50-meter bad is zwaarder dan in een 25-meter bad en Jade traint altijd in de laatste. Het bleef letterlijk spannend tot de laatste meters. De nummers 3, 4 en 5 waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar de gehele wedstrijd geen enkele ruimte. Gelukkig zat er voor Jade nog een eindsprint in. 20 meter voor het einde kwam haar versnelling en met een tijd van 10:44,38 finishte Jade slechts 00:00,49 voor de nummer 4. Deze eindtijd was ook nog eens goed voor een pr van 2 sec. ten opzichte van haar eerdere korte baan tijd. Moe maar voldaan en trots kon Jade haar eerste Nederlandse medaille op een lange afstand in ontvangst nemen.

Check Also

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek - Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Geef een reactie