donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Advertorial » Lake House Rotterdam geeft nieuw gezicht aan het Lage Bergse Bos
Jan Veerman en Sjoerd Smits hanteren de knoppen om de eerste heipaal van het nieuw te bouwen paviljoen Lake House Rotterdam.

Lake House Rotterdam geeft nieuw gezicht aan het Lage Bergse Bos

In september gaan de deuren open

Lake House Rotterdam geeft nieuw gezicht aan het Lage Bergse Bos

Bergschenhoek – Na jaren van leegstand en verval is door de sloopwerkzaamheden van de afgelopen maanden niets meer over van wat ooit een goedlopende horecazaak was in de jaren tachtig: Restaurant ’t Hoekse Hout. De prachtige locatie aan het water, te midden van het recreatiegebied het Lage Bergse Bos, werd ontsierd door de droevige resten van kapot glas en gebroken terrasstoelen. Maar het tij is gekeerd, de koper gevonden, de bouwplannen geweldig en veel recreatiegebruikers opgetogen. Want, Lake House Rotterdam komt eraan.

Annelies Moerel

Sjoerd Smits, directeur en mede-eigenaar van Lake House Rotterdam BV kan zelf ook niet wachten: “De nieuwbouw die wij gaan neerzetten wordt prachtig, helemaal in stijl met de omgeving. Die is zo mooi, daar mag je geen afbreuk aan doen.” Architectenbureau Zeelenberg uit Ouddorp heeft materialen gekozen met respect voor de natuur. Sjoerd: “De spantconstructie is van larikshout, het dak wordt bedekt met mos sedum. Dat, in combinatie met de hoge glazen gevels, maakt de natuurbeleving tijdens het verblijf in Lake House compleet.”

Affiniteit

Sjoerd is een horecaman vanaf het eerste uur. Met een opleiding Hogere Hotelschool als bagage en na werkervaringen in het Kurhaus in Scheveningen, restaurant Zwethheul en een stage in Zuid-Afrika is hij inmiddels eigenaar van diverse horeca etablissementen in het museumkwartier in Den Haag. “Ik ben een Hagenaar, maar heb absoluut affiniteit met Rotterdam en omgeving. Misschien omdat ik zes seizoenen gevoetbald heb bij Feyenoord in mijn jeugd. Dit project is een mooie uitdaging qua omvang en diversiteit. We starten vanaf de sloop tot aan een compleet nieuw paviljoen aan het water, dat alles maakt het heel bijzonder.” Sjoerd huurt het complex van ontwikkelaars Martin en Jan Veerman.

Huwelijksvoltrekking

De locatie wordt een multifunctioneel paviljoen. Uitbater Sjoerd hanteert een breed concept in een warme ambiance, waarbij de menukaart eerlijk en aantrekkelijk zal worden gepresenteerd met gebruik van natuurlijke producten. De gebruiksmogelijkheden van Lake House Rotterdam zijn straks voor ieder-wat-wils. Naast alle momenten gedurende de dag voor lunch, borrel en diner, kunnen ook vergaderingen, bedrijfsfeesten en bruiloften in de aparte feestzaal gehouden worden. Deze ruimte krijgt een eigen ingang en wordt volgens het custom-made programma verhuurd. Alles is mogelijk, qua inrichting en stijl worden de wensen van de klant op maat vervuld. Zelfs een huwelijksvoltrekking kan hier plaatsvinden. Een mooiere plek aan het water met uitzicht op groen en grazende Schotse Hooglanders is haast niet voor te stellen in deze regio.

Eerste paal

De aannemer, Fixx Totaalbouw, is inmiddels begonnen met het heien van 77 palen langs het water. De eerste paal ging woensdag 4 maart in het bijzijn van genodigden en met behulp van Jan Veerman en Sjoerd Smits de grond in. De komende maanden zal het paviljoen langzaam maar zeker gezicht krijgen en de wens van de uitbaters is dat de deuren op 1 september open gaan. Voldoende nazomertijd dus voor wandelaars en recreanten uit het gebied om te genieten van het grote terras aan het water. Meer informatie is te verkrijgen via 010 – 340 19 71, info@thelakehouserotterdam.nl, www.lakehouserotterdam.nl en facebook: lakehouserotterdam.

Check Also

M. de Koning Autobedrijven presenteert metamorfose

Rotterdam Ommoord - Met de complete verbouwing van hun pand aan de Vlambloem in Ommoord heeft M. de Koning Autobedrijven het voor elkaar gekregen gasten en klanten te verrassen met een pand dat als nieuw lijkt. Gasten die er in het feestelijke openingsweekend van 11 tot en met 13 juli voor de eerste keer kennis mee maakten gingen er vanuit een nieuw pand te betreden. “Slechts de spanten zijn blijven staan; verder is alles vernieuwd!” weet communicatie medewerker van het bedrijf Dagmar van der Gaag.

Geef een reactie