zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » De Zonnebloem Berkel bestaat 40 jaar

De Zonnebloem Berkel bestaat 40 jaar

De Zonnebloem Berkel bestaat 40 jaar

Berkel en Rodenrijs – Een 40-jarig bestaan mag niet ongemerkt voorbij gaan, zo moet het bestuur van de Stichting Zonnebloem, afd. Berkel en Rodenrijs hebben gedacht. Het heeft de vele, meest trouwe bezoekers van hun activiteiten, zaterdag 7 april weer een onvergetelijke dag bezorgd. In de prachtig gelegen evenementenlocatie t Manneke, genoten ze van alles wat hen letterlijk en figuurlijk werd voorgeschoteld: koffie met gebak, een heerlijke lunch en een spetterend optreden van het Shantykoor IJgenweiss.

John Hofman

De dag begon zonnig en eindige zonnig met alleen maar ‘zonnige’ gezichten. Mevrouw Hendriks, de echtgenote van de vroegere burgemeester van Berkel en Rodenrijs, was veertig jaar geleden de oprichtster en tevens voorzitter van de Zonnebloem. Toen kon ze niet vermoeden dat de vereniging zo’n enorme impact zou hebben in onze gemeente en zo veel mensen, hun ‘gasten’, al die jaren fijne momenten zou bezorgen. Zowel zij, als haar opvolgster, mevrouw Reekers, echtgenote van burgemeester Reekers, is inmiddels overleden, maar ze hebben een fantastische ‘erfenis’ achter gelaten. Gelukkig zijn er daarna altijd weer mensen geweest die hun werk in stand hebben gehouden zoals nu de huidige voorzitter Piet van Steenderen, samen met bestuursleden Irma van der Kooy, Henny van den Bulk, Marja Meijer en Ria van der Hoeven. Zij zijn het die de kar nu trekken en steeds weer weten ze de mensen te verrassen met allerlei activiteiten, waaronder één keer in de twee jaar een dagje uit naar een leuke locatie in Nederland. De nu 35 vrijwilligers helpen hen daarbij maar bezoeken ook regelmatig zo’n honderd gasten thuis. Mensen die vaak eenzaam zijn, ziek zijn of weinig bezoek krijgen. Zaterdag hoefden de vrijwilligers alleen maar te genieten. Toch kwamen ze even in actie: als gelegenheidskoor zongen ze voor hun gasten een zelf geschreven lied. De vereniging, en dat mag zeker vermeld worden, mag voor activiteiten twee keer per jaar gratis gebruik maken van het clubgebouw van tafeltennisvereniging Den Opper op sportpark Het Hoge Land.

Bijdrage Oranjefonds

Elke maand organiseert de Zonnebloem wel ergens een activiteit en die worden goed bezocht. Zaterdag waren ze er weer allemaal, gebracht door familie, opgehaald of met eigen vervoer: vaak een scootmobiel, want die stonden keurig op een rijtje bij t Manneke, waar de staf (keuken, bediening en eigenaar Mannekes zelf) de bezoekers en vrijwilligers flink verwenden met onder meer een heerlijke lunch. Als je dan, voldaan van alle lekkernijen, daarna nog mag genieten van het optreden van het Shantykoor, dan is de dag toch zeker geslaagd. Dat alles ook mede dankzij het jaarlijks aandeel uit de collecte van het Oranjefonds, want de Zonnebloem mag dan altijd 50% van de opbrengst zelf houden. Dus als deze collecte bij u langs komt en u doet uw bijdrage in de bus, dan weet u dat dit goed wordt besteed en u er veel mensen in eigen gemeente een plezier mee doet.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie