zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Volle zaal Rehoboth genoot van gevarieerd programma

Volle zaal Rehoboth genoot van gevarieerd programma

Volle zaal Rehoboth genoot van gevarieerd programma

Berkel en Rodenrijs – Deze keer was Muziekvereniging Helicon niet uitgeweken naar Zoetermeer, maar werd het Voorjaarsconcert weer een thuiswedstrijd. Zaterdag 7 april kwamen de trouwe fans weer massaal opdraven en was de zaal van Zalencentrum Rehoboth snel gevuld met echte muziekliefhebbers. Ze kregen een gevarieerde avond voorgeschoteld: zeer jonge muzikanten, die werden afgewisseld door al wat gevorderden en uiteraard het grote orkest zelf.

John Hofman

Het was ook, vanwege zijn eerste grote concert in Berkel en Rodenrijs, de ‘vuurdoop’ voor de nieuwe dirigent Jeroen de Wit, de opvolger van Mark Tempelaars, die vele jaren bij Helicon aan het roer stond. Van Mark waren we brede armgebaren en vooral het ‘enthousiast in beweging zijn’ gewend. Jeroen blijkt de tegenpool: rustig, beheerst dirigerend, maar vooral de gespeelde muziekstukken strak in de hand houdend, wat zéker zijn uitwerking op de muzikanten had.

Vertederend

Een gevarieerd programma, niet enkel vanwege de nummers zelf, maar vooral door de verschillende optredens. Uiteraard beet het orkest de spits af. Daarna kwam de jongere garde aan bod: Opmaat speelde, geholpen door enkele ervaren mensen uit het orkest, met verve het nummer Dynamite, waarna de leerlingen van de Algemene Muzikale Vorming aan vader, moeder en verdere familieleden lieten horen wat ze zoal in hun mars hadden. Dat was best goed. Het is tenslotte de toekomst van Helicon. Na dit optreden werd hier en daar in de zaal “ach, kijk nou” gefluisterd: de allerkleinsten stonden daar onbevangen vooraan en lieten zien en horen wat het ‘fluiten met visjes’ inhoudt. De blokfluit in de hand, het instrument waar in feite iedere muzikant mee is begonnen, speelden ze een leuk melodietje. Nog niet van muzieknoten, maar aangeduid met getekende visjes die aangeven of ze een hoge of lage noot moeten blazen. Vertederend, dat wel, maar de kids zelf vonden het maar wat interessant om voor zo’n volle zaal op te treden met hun eigen dirigente Daniëlle van der Bas.
Een heel aangename medley van The Beatles door het orkest, zoals Yellow Submarine and Twist and Shout luidde de pauze in met allerlei lekkers op tafel voor bij de koffie. Ook na de pauze weer een aantal mooie nummers door zowel Harmonie als Opmaat, die met flink applaus werden beloond. Helicon liet van zich horen, maar het liet ook weer eens zien dat deze Muziekvereniging bij Berkel en Rodenrijs hoort, nu en voor de komende jaren. Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom: iedere donderdagavond is er repetitie in gebouw de Ark aan de Oranjestraat.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie