zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Eerste zaadjes voor idylle in Groenzoom ingezaaid.

Eerste zaadjes voor idylle in Groenzoom ingezaaid.

Eerste zaadjes voor idylle in Groenzoom ingezaaid.

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker-Nootdorp – Het bleef woensdag 4 april gelukkig droog, al stond er een fikse koude wind. Het aantal kinderen van verschillende Kinderdagverblijven uit zowel Pijnacker-Nootdorp als Lansingerland was er echter op gekleed om een stuk van de idylle in het recreatiegebied de Groenzoom in te zaaien.

John Hofman

Gezeten in de bekende bakfietsen werden de kinderen door hun leidsters naar de plek gebracht. De laarsjes die ze aan hadden waren hard nodig vanwege de drassige grond. Ze werden met het inzaaien geholpen door wethouder Simon Fortuyn (Lansingerland) en Jaap van Staalduine (Pijnacker-Nootdorp), want het gebied wordt door beide gemeenten beheerd. De gehele idylle in de Groenzoom is bijna 3000m² groot. Het gaat om een meerjarige plantengroei die ook over vijf jaar nog kleurrijk is en nectar en stuifmeel levert voor de bijen en vlinders. Beide wethouders vonden het geweldig dat de kinderen naar de Groenzoom kwamen om in te zaaien. Uiteraard was er limonade na afloop. Ook vertegenwoordigers van de Vlinderstichting waren aanwezig. Nog dit jaar zullen er al bloemen verschijnen en als de kinderen deze zomer met papa en/of mama door de Groenzoom fietsen, dan zullen ze zeker langs de idylle rijden om het resultaat te zien.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie