zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Klaverjassen in Berghonk

Bergschenhoek – Elke donderdag wordt er geklaverjast in Sociëteit EchThuis in Berghonk, Burg. van Oostenweg. Iedereen die vroeger zijn of haar weg naar De Smitshoek kon vinden wordt hartelijk uitgenodigd nu naar de Chabotzaal van Sporthal Berghonk te komen. De kosten blijven voorlopig gelijk aan die men gewend was in De Smitshoek. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Informatie: Hans Dirkzwager, tel. 06 – 53613261.

Oud papier actie

Bergschenhoek – Op donderdag 12 april wordt er oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. De papierkliko graag voor 18.45 uur op de inzamelplaatsen zetten. De opbrengst is bestemd voor de scholen. Zij hopen dat de opbrengst met de nieuwe blauwe containers omhoog gaat!

Bridgen bij BVCB

Bergschenhoek – Vrijdag 6 april is er weer bridgen bij BVCB, Sporthoekpad 1. Aanmelden voor vrijdagochtend 10.00 uur. Aanmelding en/of informatie: Theo Vriend, tel. 06 – 51290907, 010 – 5221747, mailadres: thvriend@gmail.com.

Rotta plantenruilbeurs

Bergschenhoek- Iedereen die zijn tuin bij- en vlindervriendelijk wil maken, kan op zaterdag 14 april van 10.00 tot 15.00 uur terecht bij het Trefpunt Hoeksekade 164. Hier kunnen plantenstekjes, zaden en bollen ingeleverd worden en men kan plantjes ruilen. Ook wie geen plantjes heeft om in te leveren, is welkom om gratis planten mee te nemen. De opzet is om tuinen zo bloemrijk mogelijk te maken en advies te krijgen over planten om zoveel mogelijk bijen en vlinders naar de tuin te lokken. Ingeleverd materiaal graag in potjes of zakjes met naam en kleur van de plant. Voor vragen in inlichtingen: Ina Meijer 010-5212076.

Laatste ‘In Touch’- koffieochtend van het seizoen

Bergschenhoek- Voor vrouwen is er op dinsdag 17 april van 9.30 tot 11.00 uur een open koffieochtend, met Edith Schouten. Edith Schouten werkte mee aan diverse radio- en tv-programma’s. Ze verzorgt al jaren lezingen over levens- en geloofsvragen en is schrijfster van diverse boeken. Oppas aanwezig. Plaats: Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Inlichtingen: tel: 015-3693596 of vrouwenochtend.wixsite.com/intouch.

Gratis natuurexcursie

Bergschenhoek – Op 19 april organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een gratis natuurexcursie in de Eendragtspolder. Dit ter ere van de oplevering van drijvende visdiefeilandjes in dit recreatie­gebied. De excursie is van 14.30 tot 16.00 uur en start met de feestelijke oplevering van de visdiefeilandjes, in het bijzijn van Rik van Woudenberg, bestuurslid van het Recreatieschap Rottemeren, en Rien van der Vorm, coördinator Rotta Natuurwerk.Verzamelen bij de parkeerplaats aan de Van Oudheusdenweg, hoek Slingerkade in Zevenhuizen. Opgeven is niet nodig.

Macramé in Ontmoet!

Bergschenhoek – Team Welzijn Lansingerland organiseert op vrijdag 20 april een workshop macramé, dit in samenwerking met Mymacrame. Macramé is een handwerktechniek waarbij je verschillende draden samen knoopt. Door van draden te wisselen en verschillende knopen te gebruiken, kun je verschillende patronen maken. Tijdens de workshop wordt een plantenhanger gemaakt. Voor de benodigdheden wordt gezorgd. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Tijd: 13.00 – 16.00 uur. Kosten: € 19,50 / met actiefpas: € 14,50 (incl. kopje koffie/thee). Opgeven via 06-24992867 of per mail mymacrame@hotmail.com. Uiterste inschrijfdatum is 13 april 2018.
Tijdens de zondagmiddagsoos in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, op 22 april kan men van 14.30 tot 16.30 uur kennis te maken met macramé. Men kan deze middag een boekenlegger of sleutelhanger maken. Kennismakingsprijs: € 2,50 per creatie. Opgeven via 06-24992867 of per mail mymacrame@hotmail.com. Uiterste inschrijfdatum 13 april 2018.

Check Also

PRIKBORD BLEISWIJK

Ruimte voor Gebed Bleiswijk – Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april wordt er weer …

Geef een reactie