zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Sport » TOGB – ONA: 3-3

TOGB – ONA: 3-3

Berkel en Rodenrijs – TOGB heeft zijn faam van de gelijke spelen weer alle eer aangedaan. Voor de negende maal moest de ploeg van trainer Ronald Ermes twee punten aan zijn opponent laten. ONA en de Berkelse ploeg hielden het op 3-3. De ploeg begon de wedstrijd zonder de geblesseerden Glenn den Uijl, Rowan Saris, Jeffrey Kindt en de geschorste Gabri Urbanus. De pas 17-jarige Jordan Weegman maakte een verdienstelijk debuut in de basis.
Al vroeg in de wedstrijd stond TOGB op een achterstand, 0-1. De gelijkmaker kwam snel toen Joey Lems de bal voorgaf op Daley Hilkemeijer die de bal richting tweede paal kopte waar Jay Zandbergen stond om de 1-1 binnen te tikken. TOGB was de betere ploeg en kreeg een grote mogelijkheid toen Joey alleen op de keeper afging maar zijn inzet ging tegen de keeper aan. Halverwege deze eerste helft kreeg TOGB een vrije trap die door Vince Luyken schitterend in de korte bovenhoek werd geschoten 2-1. Een mooie combinatie ging aan het derde doelpunt van TOGB vooraf waarna Herman Hagary TOGB op een 3-1 voorsprong wist te brengen. Vlak voor de rust kreeg een speler van ONA in korte tijd twee gele kaarten waardoor ze met tien man verder moesten spelen.
Herman Hagary kon door een blessure niet verder en de 17-jarige Daan Fenijn kwam voor hem in de ploeg.. Wat voor de thee zo goed ging ging de tweede helft fout. Met tien man zou de Goudse ploeg nog de gelijkmaker weten te scoren ondanks nog een goede mogelijkheid van Daan Fenijn. Uit een voorzet van Glenn van der Burg kreeg diezelfde speler een kans maar zijn inzet ging naast. Eerst schoot van ONA op de paal. Een tweede schot op de paal werd in de rebound door de gasten wel doeltreffend afgerond, 3-2. Een te zachte terugspeelbal van Rik Verwey even later afgestraft, 3-3.
TOGB werd nog een keer dreigend toen een schot van Vince Luyken tegen de lat kwam. Ook de 17-jarige Ian Bosch maakte in de slotfase zijn eerste minuten in het 1e elftal.

Check Also

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek - Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Geef een reactie