zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Ontzorgmiddag

Lansingerland – Iedere vrijdag organiseert Welzijn Lansingerland de Ontzorgmiddag voor mantelzorgers. Hier zijn mantelzorgers, samen met degene voor wie zij zorgen, van harte welkom. Er wordt altijd gestart met een gezamenlijke lunch. De middag staat in het teken van ontmoeten en het doen van activiteiten. Tijd: 12.00-16.00 uur. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Aanmelden: tel. 010-5225545, contactpersoon is Chantal Kneppel.

Postzegelbeurs

Zoetermeer/Lansingerland – Op zaterdag 7 april organiseert de ZuidHollandse vereniging van Postzegelverzamelaars van 13.00-16.00 uur weer een postzegelbeurs in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. Er zijn ook activiteiten voor jongeren van 7 tot 18 jaar. Parkeergelegenheid aanwezig. Entree gratis voor leden en € 2,50 voor niet-leden. Info: www.zhpv.nl.

Oecumenische Marathondienst

Rotterdam – Op zaterdag 7 april begint in de aanloop naar de NN Marathon Rotterdam om 19.00 uur een oecumenische Marathondienst in de Citykerk Het Steiger, Hang 18 te Rotterdam. De dienst wordt ook omschreven als een ‘spirituele warming-up’ en biedt iedere loper of supporter van binnen en buiten de stad een moment van bezinning, voorafgaand aan het grootse sportfeest van de volgende dag. De dienst zal internationaal georiënteerd zijn, zodat ook internationale deelnemers de dienst kunnen volgen. De NN Marathon Rotterdam ondersteunt deze dienst. De dienst wordt geleid door de pastores Hubert Berbée en Guus Koelman. Medewerking verleent het Blackgospelkoor Miracles uit Woerden onder leiding van Chesron Ledes.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 10 april, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Creatief bij 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Op dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals het maken van kaarten, haken, breien etc. Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. Ook niet-leden zijn welkom een keertje te komen kijken. U bent al lid voor € 16 per jaar. Inlichtingen: Nel de Veld, tel. 010-5114886.

Boekbespreking in Alzheimercafé

Lansingerland – Woensdag 11 april is er weer een Alzheimercafé in gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Deze avond is Janneke Harmsen te gast. In het boek ‘Dan wappert mijn hart naar je toe’ beschrijft zij haar persoonlijke verhaal over de relatie met haar dementerende echtgenoot Dick. Janneke beschrijft gekke, moeilijke en onbegrijpelijke momenten die zich als gevolg van de ziekte voordoen. Het café is vanaf 19.00 uur geopend; de boekbespreking begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Linda Jukema, Mantelzorgadviseur, tel. 010-5225545.

Concert Fonteinkerk

Hillegersberg – Op zondag 15 april om 15.00 verzorgen fluitiste Marie-Christine Goergen en organiste Thea Verhagen een afwisselend concert in de Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam-Hillegersberg. Toegang vrij, gezellige nazit voor publiek en muzikanten.

Thema-avond Werken in de Cloud

Lansingerland – Altijd al willen weten wat dat nu eigenlijk is, de Cloud? In samenwerking met de Bibliotheek Oostland houdt SeniorWeb Lansingerland op woensdag 18 april een informatieavond in de bibliotheekvestiging van Bergschenhoek (Ontmoet!), Wilhelminastraat 1a. Aanvang 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Gratis toegang.

Tandem-maatjes zoeken vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Jacqueline Henskens: j.henskens@humanitas.nl / 06-35118716 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

DIVOO; hulp bij verzorging huisdier

Lansingerland – Stichting DIVOO helpt ouderen die door ziekte of andere omstandigheden niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Wanneer familie of buren niet in de gelegenheid zijn om te helpen, proberen de vrijwilligers van DIVOO zoveel mogelijk ondersteuning te bieden. Denk hierbij aan de hond uitlaten, de kattenbak verschonen of het konijn eten te geven. De hulp is kosteloos en in principe tijdelijk en is afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen en de mogelijkheden van de vrijwilligers. Informatie/aanmelding: neem contact op met de coördinator zorg en wandelen, tel. 06-30291706.

Boodschappendienst Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Houdt u er rekening mee dat de boodschappen met de fiets worden gedaan. Kosten: € 2,- per keer. De boodschappendienst is in de eerste plaats bedoeld voor senioren maar ook mensen die tijdelijk niet in staat zijn zelf de boodschappen te doen kunnen gebruik maken van deze dienst. Info/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen 09.00 en 17.00 uur.) of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Check Also

PRIKBORD BLEISWIJK

Ruimte voor Gebed Bleiswijk – Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april wordt er weer …

Geef een reactie