zondag 21 april 2019 | week 16
Home » fbpost » Céri-anne wint stemdate met burgemeester Van de Stadt

Céri-anne wint stemdate met burgemeester Van de Stadt

Lansingerland – De 19-jarige Céri-anne uit Berkel en Rodenrijs won de stemdate met burgemeester Pieter van de Stadt. Samen brachten zij vandaag rond 11.00 hun stem uit.

Céri-anne: “Mijn broertje en ik kregen de envelop met de uitnodiging voor de stemdate in de bus en ik dacht, oh leuk en heb me via de app aangemeld voor de stemdate met de burgemeester. Van huis uit zijn wij geïnteresseerd in politiek en ik wilde gebruik maken van mijn stemrecht. Ik heb het kieskompas ingevuld met als uitgangspunt wat ik goed vind voor Lansingerland. Er kwam een partij uit waar ik uiteindelijk niet op gestemd heb, want nadat ik uit de 30 stellingen er 15 selecteerde die ik het belangrijkst vond, kwam er een andere partij naar boven en daar heb ik vandaag op gestemd.”

Jongeren
De burgemeester verwelkomde Céri-anne en samen liepen ze naar de stemhokjes. Pieter van de Stadt: “Het is heel belangrijk dat jongeren zoals jij komen stemmen, want het is zo dat als jullie je stem op jonge leeftijd uitbrengen je later ook zal blijven stemmen.”

Positief spannend
Nadat de stembiljetten in de bus gleden, vroegen we nog even aan de burgemeester hoe hij deze dag beleeft. “Positief spannend en heel nieuwsgierig naar wie er straks in de coalitie komen en met welke wethouders we straks een college gaan vormen.”

Céri-anne maakt nog kans op de Eetdate, waarvan de winnaar morgen bekend wordt gemaakt. Mocht ze winnen, gaat ze dan de burgemeester uitnodigen voor een diner? Daar liet de Berkelse zich nog niet over uit. “Het is wel vandaag de allereerste date die ik gehad heb.”

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie