zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Op de thee bij De Handpalm

Op de thee bij De Handpalm

Op de thee bij De Handpalm

Berkel en Rodenrijs – In het kader van De Week van de Zorg stond de deur van De Handpalm zaterdagmiddag 17 maart wijd open voor iedereen die kennis wilde maken met de bewoners en een kijkje wilde nemen in het huis dat al heel wat jaartjes op de hoek van de Anjerdreef en de Rozenoord in Rodenrijs gevestigd is.

Trees Borkus-Henskens

De Handpalm vormt onderdeel van Stichting Sprank dat woonvoorzieningen biedt voor mensen met een verstandelijke beperking. Het biedt niet alleen ruimte om te wonen, maar ook om te werken, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen in een christelijke woon- en leefomgeving.
Wethouder Ankie van Tatenhove had beloofd bij de bewoners en medewerkers langs te komen. Na zich in de drie kernen van Lansingerland ingezet te hebben voor haar partij en de naderende verkiezingen kwam ze gezellig een kopje thee drinken en een praatje met iedereen maken. De bewoners keken er naar uit en hielden de voordeur goed in de gaten om haar welkom te heten en iets warms in te schenken, want buiten was het heel koud.

Eigen kamer

Ook persoonlijk begeleider Els Muis was present en vertelde graag iets over De Handpalm.
“Er wonen hier 27 cliënten die allemaal een eigen kamer of appartement hebben. Er zijn vier woongroepen en daarbij is goed gekeken welke bewoners bij elkaar passen en het dus fijn hebben met elkaar. Er werken hier 21 (assistent)begeleiders en er is 24 uurs begeleiding voor de vier woongroepen. We zijn heel blij met deze locatie, maar ook met de mensen die ons als vrijwilliger een handje komen helpen bij tal van activiteiten.”
Ze vertelt ook: “Woensdag zijn we een stembureau locatie! De school hiernaast fungeerde altijd als stembureau, maar die wordt verbouwd, dus dat komt ditmaal niet zo goed uit. Toen wij de vraag kregen of wij het bureau hier konden plaatsen hebben we wel eerst even overleg gevoerd met zowel de bewoners als de medewerkers, maar we wonen midden in de wijk en daarom nodigen we graag de wijkbewoners uit hier hun stem uit te komen brengen!”

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie