zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Advertorial » Marloes Ontzorgt

Marloes Ontzorgt

Marloes Ontzorgt

Lansingerland – De naam van haar bedrijf doet haar alle eer aan. Marloes van der Wijngaart is een enthousiaste vrouw uit Bergschenhoek, getrouwd met Edwin en moeder van een tweeling van 9 jaar. Als ze praat over haar bedrijf ‘Marloes Ontzorgt’ gaan haar ogen stralen en vertelt ze vol passie over hoe zij het verschil wil maken.

Ik heb ruim 25 jaar gewerkt in zowel de gezondheidszorg als in het bedrijfsleven. Maar het gevoel om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij en dan op het gebied van de zorg, bleef kriebelen. Dus toen de mogelijkheid er was, ben ik ervoor gegaan. “

Eigen huis

Mensen worden ouder en willen graag in hun eigen huis blijven wonen in plaats van een verzorgingshuis. Maar wat zijn de mogelijkheden? En welke zorg moet er dan misschien worden ingeschakeld?
Marloes: “De eerste stap is het in kaart brengen van de wensen en de mogelijkheden. We maken een helder stappenplan. Moeten er bijvoorbeeld aanpassingen in huis worden gedaan? Is er behoefte aan professionele thuiszorg? Door het maken van een plan heb je een duidelijk overzicht en dat geeft rust.
Naast de praktische zaken zoals het wegwijs maken op een tablet of pc of bezoeken inplannen en indien gewenst meegaan naar de dokter of ziekenhuis, ben ik ook graag aanwezig voor het geven van persoonlijke aandacht en zorgen voor invulling van de dag.
Ik ondersteun niet alleen ouderen maar bijvoorbeeld ook mensen die (tijdelijk) door ziekte of een beperking meer aan huis zijn gebonden en wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld iemand die net uit het ziekenhuis komt en nog niet zelfstandig boodschappen kan doen of hulp nodig heeft bij de afspraken in het ziekenhuis.“

Respijtzorg

Een ander belangrijk onderdeel van het bedrijf is de respijtzorg. Een heel waardevol onderdeel volgens Marloes. “Ik neem dan voor een aantal uur gedurende de dag de zorg over van een mantelzorger. Zo kan de verzorger even op adem komen en de dingen doen die hij of zij nodig heeft.”

Kunt u hulp gebruiken? Neem dan contact met Marloes op via 06 – 244 560 00 of kijk op marloesontzorgt.nl.

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie