zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Wethouder Ankie van Tatenhove opent spreekuur Samen Doen

Wethouder Ankie van Tatenhove opent spreekuur Samen Doen

Wethouder Ankie van Tatenhove opent spreekuur Samen Doen

Bergschenhoek – In Lansingerland hebben Jeugd Cultuur Fonds, Jeugd Sport Fonds, Stichting Leergeld, Welzijn Lansingerland, Bibliotheek/Taalhuis, MEE en Kwadraad Maatschappelijk Werk hun krachten gebundeld in een gezamenlijk inloopspreekuur voor allerlei praktische vragen over onder andere hulp bij invullen van formulieren en fondsaanvragen. Maar ook is er tijdens het spreekuur ruimte om iets verder te kijken dan alleen de hulp bij het invullen.

Marianne Karsemeijer

“We zijn eind augustus 2017 al van start gegaan, in eerste instantie alleen met Kwadraad Maatschappelijk Werk en Welzijn Lansingerland.” vertelt Jeannette Oosterom van Kwadraad. “Maar al snel werd de samenwerking uitgebreid.”
De focus ligt vooral op gezinnen met kinderen. Samen met de bezoeker wordt gekeken waar er hulp nodig is. Dat kan gaan over het invullen van aanvraagformulieren voor leergeld of sportfondsen of brieven van de gemeente. Vaak blijkt dat de bezoekers zelf niet weten waar zij terecht kunnen en waar zij recht op hebben. Door middel van checklisten kan de hulpverlener inschatten wat nog meer mogelijk is richting de toekomst. Spelen er bijvoorbeeld relatieproblemen, opvoedproblemen, schuldenproblematiek, et cetera. Dit gebeurt in samenwerking met vrijwilligers en professionals. Door de korte lijnen tussen de verschillende organisaties kan er direct een afspraak worden ingepland met de organisatie waarbij de vraag het meest op z’n plaats is.
“Bezoekers kunnen hier zelfstandig aan de slag op de beschikbare computer, maar de meeste bezoekers hebben toch behoefte aan hulp” vertelt Valérie Graglia van Kwadraad. “Het is in de maanden dat we nu bezig zijn wel gebleken dat dit spreekuur in een behoefte voorziet. We hebben 75 bezoekers gehad waarvan we 46 kinderen geholpen hebben met een leergeldaanvraag, 100 sportfondsaanvragen verwerkt hebben en 25 algemene vragen behandeld hebben.”

Officiële opening

Donderdag 8 maart om 11.15 uur vond de officiële opening van de Samen Doen spreekruimte plaats. Wethouder Ankie van Tatenhoven was, samen met een groot aantal medewerkers van de aangesloten instanties, aanwezig om het lint voor de deur officieel te openen. Daarna sneden de wethouder en Jeannette Oosterom van Kwadraad samen de smakelijke ‘Samen Doen’ taart aan.

Het spreekuur Samen Doen is iedere donderdag van 09.00-11.00 uur in De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek.

Check Also

Gespot!

Gespot! Berkel en Rodenrijs – Deze foto van onze nationale vogel de Grutto is genomen …

Geef een reactie