dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Lezersschrijven » Overlast hondenpoep

Overlast hondenpoep

In onze prachtige gemeente is gelukkig veel groen en zijn veel groenstroken en speeltuintjes. Wat is het dan toch jammer dat elk stukje groen en menig speeltuin helaas onder de hondenpoep ligt en kinderen steeds onder de poep zitten. Je zou denken dat het vooral de bedoeling moet zijn zoveel mogelijk voorzieningen en speeltuinen voor kinderen te creëren zodat het ideaal is om op te groeien. Helaas denken heel veel hondenbezitters daar anders over.
Ik las laatst een artikel over afschaffing van de hondenbelasting dat dit jaar is ingegaan per gemeente. Ook in deze gemeente werd het idee geopperd (volgens mij door een dame van de VVD). Ik weet niet of die beste mevrouw zelf kinderen heeft of woonachtig is in Lansingerland, maar op dit moment is het echt niet te doen.
Vanaf de Leeuwenhorststraat waar ik woon ben ik via de speeltuin aan het Hofwijckplantsoen richting de Groene Loper gelopen. Langs de groenstrook die naast de woonhuizen ligt, telde ik 66! hondendrollen. Echt absurd. Het lijkt eerder een openbaar riool dan een groenstrook. Niets wordt opgeruimd. Wanneer ik mensen aanspreek krijg ik constant te horen; niemand ruimt het op dan doe ik het ook niet of ik ben steeds de enige etc.
Ik begrijp dat er regelmatig gecheckt wordt en dat wanneer er BOA’s rondlopen mensen wel zeker opletten wat ze doen. Maar ik zou zeker een bezoekje wagen om eens te kijken hoe erg het echt is. Ook in de speeltuin lag wederom poep en de kinderwagen van de buren zat helemaal onder.
Wij zijn het spuugzat en zouden graag als bewoners van het prachtige Bleiswijk willen vragen met z’n allen hier wat aan te doen.
Als bewoners kunnen we waken en aanspreken, als gemeente beboeten en coördineren van hondenvrije speeltuinen en groenstroken en hondenuitlaatzones en als provincie investeren met hondenbelasting in honden uitlaatstroken in bijvoorbeeld recreatiegebied de Rottemeren. Ook de dagcamping is in de winter gedeeltelijk open voor honden. Maar dat is niet bepaald prettig als je daar de hele winter honden uitlaat en er in het voorjaar met de kinderen wil spelen.
Graag wil ik vragen om uw/jullie medewerking om er voor te zorgen dat het een fijne gemeente wordt waarin kinderen gerust kunnen spelen in speeltuinen en op grasvelden zonder in de poep te trappen.
Actiepunten: alle speeltuinen hondenvrij, alle groenstroken in de woonwijk die aan speeltuinen grenzen of aan tuinen grenzen hondenvrij, opruimplicht, waarschuwingsborden met daarop de opruimplicht en verboden voor honden borden op de hondenvrije ruimtes, hondenuitlaat zones waar honden binnen een gecreëerde ruimte los mogen lopen en uitgelaten kunnen worden, een periode flink controleren en beboeten en via de lokale media vragen of bewoners willen meewerken.

Marco van Buren
Bleiswijk

Check Also

Defecte verlichting busbaan

Na drie weken is er nog steeds niets gedaan aan de niet werkende knipperlichten aan …

Geef een reactie