zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Commentaar » Gesprek aan tafel

Gesprek aan tafel

Vanaf begin deze week is mijn leven weer overzichtelijk. De Olympische Spelen zijn afgelopen en ik heb geen enkel excuus meer om mijn lunch op de bank te eten bij de prachtige beelden vanuit Pyeongchang. Op zich niet erg want nu hebben we aan tafel weer tijd voor andere gesprekken. En de onderwerpen rollen vanzelf over tafel. Het wetsvoorstel over donorregistratie bijvoorbeeld. Met een nipte meerderheid aangenomen. Eenmaal op de gespreksagenda aan tafel gezet, blijkt dat er veel verschil is in opvatting en begrip rond dit enorm ingewikkelde onderwerp. Begrijpelijk, want gevoelsmatig lijkt het logisch een ander te helpen, maar toch blijken er tal van bezwaren te zijn om het daadwerkelijk te doen. Syrië is zo’n onderwerp wat je liever niet bespreekt bij de gebakken eieren met kaas, want het is zo schrijnend wat daar gebeurt, dat je eten eigenlijk meteen niet meer smaakt. Wat luchtigers dan, de uittocht van vakantievierende Lansingerlanders. Ik begreep van mijn schoonzus, dat haar kleuterklas bijna volledig vertrokken is naar verre oorden, hetzij met sneeuw, hetzij met zon. En met name de sneeuwgroep krijgt volop wat ze misschien niet gehoopt hadden, ijzige kou. Terwijl wij hier in een hoekje van de tuin ons kunnen laven aan felle zonnestralen, hebben zij niet genoeg aan een bontmuts en voetverwarmers, want de kou in de Alpen is Siberisch. De spanning bij de ijsmeesters is ook een geweldig onderwerp. We hebben een paar dagen vorst en hop, de stress slaat toe en hun dagen zijn gevuld met meten en hopen. Kortom, er wordt een hoop bijgepraat en dat is ook weer mooi. En na de lunch pak ik de fiets en rijd ik lekker zingend op het Zangfietspad met mijn neus in de zon. En dat gewoon thuis in Lansingerland!

Annelies Moerel

Check Also

Lentekriebels

We krijgen in korte tijd veel voor onze kiezen. Het is nog maar enkele weken …

Geef een reactie