zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Heden & Verleden » Bitri groeit uit naar volwassen Bee Store
Dochters Jurrina (links) en Berni tijdens de opening.

Bitri groeit uit naar volwassen Bee Store

In deze aflevering (146) van Heden & Verleden kijken we terug op 30 jaar Bee Store. Beginnend als Bitri groeide de kinderkledingzaak uit tot Bee Store, gevestigd in Bleiswijk.

Wie wil reageren op deze rubriek of zelf een foto met anderen wil delen, kan contact met de redactie van De Heraut opnemen: tel. 010 – 5118892 of redactie@de-heraut.nl.

Door Trees Borkus-Henskens

Bitri groeit uit naar volwassen Bee Store

Op 6 maart 1988 openden Lucelot Biemond-Triebels en Ali van der Lecq-Biemond de deuren van een splinternieuwe kinderkledingzaak met tevens een eigen atelier in de Dorpsstraat van Bleiswijk. Ze gaven het de naam Bitri. Bi van Biemond en van bij (als onderdeel van het familiewapen van Biemond) en tri van Triebels (en van boom). Als logo kwam er een bijenboom bij de naam. Voor het zover was moest er echter eerst flink geklust worden. De voorkant van het pand werd afgebroken en vervolgens nieuw opgebouwd.

Naast de verschillende collecties had Bitri ook een eigen merk; Ballotti, uit het eigen atelier. Dat zat met de achtergrond van de beide eigenaressen – Lucelot kwam uit het kleuteronderwijs en Ali was lerares textiele werkvormen – wel goed. Ze maakten niet alleen leuke kinderkleding, maar ook veel speciale opdrachten voor bruidskinderen.

Samenwerking

Heel wat stagiaires van de school voor mode en kleding uit Den Haag konden rekenen op een opleidingsplekje bij Bitri. Uit die groep werd ook de eerste medewerkster gevonden; Patricia Lagerweij die 18 jaar bij Bitri bleef werken.
In 1997 stopte Lucelot en ging de Bi verder zonder Tri. De naam van de winkel veranderde in Bee Store en de bij bleef centraal in het logo. In de loop der jaren werden tal van modeshows georganiseerd in samenwerking met Van der Linde Lingerie, eveneens uit de Dorpsstraat in het centrum van Bleiswijk. Veel kinderen liepen in de shows mee en toonden de nieuwe collecties met veel plezier. Die samenwerking met Van der Linde Lingerie is er nog steeds; nu in de vorm van de outlet die elk seizoen op de agenda staat.

De volgende generatie

In 2004 opende dochter Jurrina van der Lecq een tiener/dames modezaak in de Kerkstraat: Beetween, onder de paraplu van Bee Store. Zes jaar floreerde haar zaak, maar in 2010 werd besloten Bee Store te verbouwen en Beetween te integreren in het pand aan de Dorpsstraat, zodat moeder en dochter samen onder één dak kwamen. De winkel werd zo ingedeeld, dat elke leeftijd een eigen hoek had. Dames en tieners voor in de winkel, met de paskamers als scheiding en achterin de winkel het domein van de kinderen. Een ruimte met veel daglicht en een speelhoek. Ook de baby’s kregen een eigen hoek. De volgende generatie klanten weet inmiddels eveneens de winkel te vinden en waarderen. Die kwamen als kind hier binnen en komen nu terug met hun eigen kinderen. Ook als ze niet meer in Bleiswijk of omgeving wonen komen ze nog regelmatig langs als ze in de buurt zijn. Voor kleding of een leuk kraamcadeautje.

Verandering

In de beginjaren kwamen er slechts twee collecties per jaar. “We hadden ook twee vaste inkoopmomenten,” weet Ali. “Nu krijgen we wel tien tot twaalf leveringen per jaar. Ook de uitverkoop is veranderd. Vroeger stonden de klanten voor de deur te wachten als de sale was aangekondigd, maar die tijd is voorbij. De sale begint veel vroeger. Inmiddels is er geen atelier meer, maar de ervaring en service zijn gebleven. We maken nog steeds broeken korter die hier worden gekocht en als er een ongelukje is gebeurd zoeken we naar een mooie oplossing.”

Samen

Van de kleinste maatjes tot de tienermaten en zelfs damesmode is er te vinden aan de Dorpsstraat 58 in Bleiswijk. Het lijkt aan de buitenkant misschien een kleine winkel, maar loop eens binnen en laat je verrassen. “Met de juiste mix van onze merken creëer je makkelijk je eigen (betaalbare) set,” aldus Ali en Jurrina die het nog steeds naar hun zin hebben in hun vrolijke zaak. “Er leuk uitzien is belangrijk, maar je lekker voelen in je kleding is misschien nog wel belangrijker. Gelukkig lukt dat beide prima bij Bee Store & Beetween.”
In de mooie baby-hoek (maat 44 t/m 86) vind je de leukste collecties van Feetje, Noppies, Name-It en Vingino. Ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau dan slaag je vaak al voor in de winkel met onze ‘cadeauwand’. Helemaal nieuw is het rek voor de peuters (92 t/m 104). Hier vind je de merken Noppies, Name-It, Vingino, Jubel, Sturdy en B-nosy. De ‘Binnenplaats’ is het domein voor de Kids (104 t/m 152). Voor de meisjes vind je er de merken Jubel, B.Nosy, Kidz-Art, Vingino, Lofff, Name-It en Reset. Voor de jongens Vingino, Sturdy, B.Nosy, Name-It, SevenOneSeven en Reset. De tieners (140 t/m 176) kunnen aan de voorkant van de winkel shoppen. Voor de boys SevenOneSeven, Garcia, Vingino, Reset en LMTD. Voor de girls Geisha, Garcia, Vingino, Reset, LavaLava en LMTD. Voor de dames (XS t/m XXL) zijn er elke maand nieuwe collecties van de merken QS by s’Oliver en Garcia! Voor de perfect zittende en betaalbare jeans kom je naar Beetween! Veel verschillende pasvormen, lengte- en breedtematen en natuurlijk eerlijk advies. Voeg daarbij de vele leuke accessoires voor alle leeftijden en de unieke verpakking van Bee Store en geniet! Het huidige team bestaat uit Astrid, Berni, Ali en Jurrina.

Feestweek

In de feestweek – van 6 tot en met 10 maart – kunnen de kinderen leuke tasjes versieren. Ze maken kans op een nieuwe outfit van Jubel, Sturdy of Feetje. Bovendien worden er verspreid over het feestjaar tal van acties gelanceerd.

Check Also

Carnavalsvereniging De Otterrotters viert gouden jubileum

Op dinsdag 27 februari 1968 (de laatste dinsdag voor de vastenperiode) aan een gezellige tafel in een Chinees restaurant te Breda, werd het idee geopperd om een carnavalsvereniging in Bleiswijk op te richten. Daar in Breda gaven Arnold Oosterlaan, Jan van den Berg, Dick van den Berg, John Rutten als bestuursleden van de Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ), Theo van der Hoeven en Wim Luiten hun ogen goed de kost; om te zien hoe alles verliep. De eerste steen was gelegd voor een carnavalsvereniging in Bleiswijk.

Geef een reactie