zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Spetterend optreden West Coast Big Band in ’t Web

Spetterend optreden West Coast Big Band in ’t Web

Spetterend optreden West Coast Big Band in ’t Web

Bleiswijk – En ja hoor, de voetjes kwamen – zij het wat aarzelend – zaterdagavond 27 januari van de vloer in Theater ’t Web. Bandleider Nils van Haften van de optredende West Coast Big Band moest hiervoor het publiek wel een duwtje in de rug geven, maar toen ging het ook echt los.

John Hofman

Vanaf even voor acht uur stroomde de zaal vol met mensen die, zo bleek al snel, het heel fijn vinden dat er eindelijk weer wat leven in het cultureel leven van Lansingerland komt. Theater en muziek, twee componenten die het vast en zeker goed gaan doen in onze gemeente. Wat deze avond opviel was dat er heel veel dames, met of zonder partner, een kaartje hadden gekocht. Juist zij waren het die als eerste op de dansvloer kwamen, onder wie ook onze wethouder van onder meer cultuur, Ankie van Tatenhove. Zij kon met eigen ogen zien en zelf ervaren dat ’t Web eindelijk de functie krijgt welke het verdient.

Puike muziek

Verantwoordelijk voor een uitermate gezellige en vooral muzikale avond was uiteraard de West Coast Big Band. Terecht hebben ze vorig jaar het Internationale Big Band Festival gewonnen. Muzikanten die heel wat in hun mars hebben, sfeer brengen tijdens het optreden, maar vooral een stuk puike muziek laten horen, deze keer voornamelijk soul, maar ze kan ook uitstekend jazz kan spelen. Dan staat daar opeens soulzanger Orlando Milan achter de microfoon en besef je pas, zodra hij gaat zingen, wat soulmuziek echt inhoudt en hoe dat klinkt. Zijn hele performance en zang werken zo aanstekelijk dat eigenlijk niemand meer stil kan blijven staan. De dansvloer was dan ook goed bezet en dat deed Orlando en de Big Band vooral goed, want de muzikanten kregen er steeds meer plezier in en zorgden voor de ene mooie solo na de andere. Deze avond was het voor het publiek, op enkele tafeltjes na, hoofdzakelijk staan wat de klok sloeg, maar dat past gewoon bij een optreden als zaterdagavond. Wel fijn dat er toch wat stoelen stonden voor degenen die het staan niet zo lang kunnen volhouden.
Zolang de echte verbouwing van ’t Web nog niet is begonnen, zijn avonden als deze zeer welkom. Na de verbouwing, als ook Bibliotheek Oostland zich er heeft gevestigd, zal Theater ’t Web nog meer worden benut en zullen er nog vele interessante avondjes volgen!

Check Also

Zilveren draagspeld voor jubilarissen EHBO

Zilveren draagspeld voor jubilarissen EHBO Bleiswijk – Op de ledenvergadering van 4 april heeft EHBO-Bleiswijk …

Geef een reactie