dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Rotary Lansingerland kijkt terug op unieke bridgedrive in de kassen

Rotary Lansingerland kijkt terug op unieke bridgedrive in de kassen

Rotary Lansingerland kijkt terug op unieke bridgedrive in de kassen

Bleiswijk – Met 214 bridgers en een groot aantal vrijwilligers uit zowel de eigen geledingen als van Scouting Bleiswijk organiseerde Rotaryclub Lansingerland zaterdag 11 november voor de 18e keer de unieke bridgedrive in één van de kassen van Bunnik Plants te Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

Een bridgedrive die deelnemers uit heel het land richting Lansingerland brengt. Veel bekende gezichten, maar ook elk jaar weer nieuwe. Een paar werd in het zonnetje gezet, omdat het bijna alle edities inschreef. De winnaars van de dag – de heren L. Bosch en J. Kooij uit Zoetermeer – waren voor het negende jaar present tijdens de bridgedrive in de kas.
De eerste zitting van de bridgedrive begon al vroeg. Na een onderbreking met een goed verzorgde lunch werd ook dit jaar de mogelijkheid geboden een kijkje in de kas te nemen met gastheer Hans Bunnik en zijn echtgenote. Hierna volgde de tweede zitting. Tijdens het bridgen konden hapjes en drankjes worden besteld. Leden van Scouting Bleiswijk liepen af en aan; niet alleen verrichtten zij hand- en spandiensten bij de opbouw, maar tevens zetten zij zich de hele dag in met serveren en andere hulpdiensten. Ook toen iedereen huiswaarts toog gingen de scoutingmouwen omhoog om de kas gebruiksklaar te maken voor het plantenwerk dat de dag erna weer wachtte. Voor alle inzet ontvingen de scouts een cheque van 1000 euro die wordt benut voor scoutingactiviteiten.

Goede doel

De opbrengst van Bridge in de Kas ging dit jaar weer (voor het tweede achtereenvolgende jaar) naar het Jeugdcultuurfonds van Lansingerland. Margriet Gersie, voorzitter van de Zuid-Hollandse afdeling van het Cultuurfonds, was present om de cheque in ontvangst te nemen met daarop het mooie bedrag van € 4000,-. Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen in Lansingerland lessen op kunst- en cultuurgebied kunnen volgen; ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen tóch kunnen meedoen. Dat kan door een samenwerking tussen ouders, school of andere organisaties die een aanvraag doorspelen naar een intermediair. Het Jeugdcultuurfonds kent een goede samenwerking tussen de gemeente Lansingerland, Rotary en het fonds zelf.
De dag werd afgesloten met een grote loterij, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rotterdam The Hague Airport. Er was tevens een fraaie prijzentafel waar de winnaars een keuze konden maken uit leuke artikelen. Maar niemand ging met legen handen huiswaarts, want iedereen kreeg als herinnering aan de ‘groene’ en sportieve dag een plantje mee van Bunnik.

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie