woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » WereldLichtjesDag ook in Lansingerland
Foto bijschrift...

WereldLichtjesDag ook in Lansingerland

WereldLichtjesDag ook in Lansingerland

Lansingerland – Elke tweede zondag in december wordt wereldwijd WereldLichtjesDag gehouden, ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dit jaar zal dit op zondag 10 december voor het eerst ook in Lansingerland plaatsvinde.

Marianne Karsemeijer

World Wide Candle Lighting is in 1997 ontstaan in Amerika en wordt gehouden op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd. Een jaar na de oprichting nam de toenmalige president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, het initiatief over en zo werd WereldLichtjesDag ook internationaal bekend. In Nederland wordt het al op veel plaatsen gehouden en elk jaar komen er meer locaties bij.
WereldLichtjesDag is vanwege het karakter van de herdenking een bijzondere dag. Na het verlies van een kind, van welke leeftijd of op welke manier dan ook, is er altijd begrip door de omgeving, maar na verloop van tijd staat men er niet meer zo bij stil, terwijl dit verdriet nooit voorbij is. Juist daarom is WereldLichtjesDag zo bijzonder; het is bedoeld voor iedereen die een kind wil herdenken, of het nu kort of al langer geleden is gebeurd.

In het gemeentehuis

Het idee om WereldLichtjesDag ook in Lansingerland te gaan organiseren speelde al een tijd bij Anja Berghout. Samen met vier andere vrouwen, waarvan er twee zelf een kindje verloren hebben, besloot zij een werkgroep op te richten. De andere dames zijn Lianne de Veld, Nienke van Westreenen, Linda Huurman en Kitty van Dijk. Bij de gemeente werd navraag gedaan naar de mogelijkheden. De medewerkers van de gemeente reageerden erg positief. Ze kregen toestemming om de bijeenkomst in de ontvangsthal van het gemeentehuis te organiseren.”Ze hebben zelfs beloofd de kerstboom speciaal voor de gelegenheid eerder op te zetten om alvast een wat intieme sfeer te creëren”, zegt Nienke.
De werkgroep is hard aan het werk om een mooie invulling aan het programma te geven. Het koor Aan de Oever van de Rotte uit Bergschenhoek zal drie liederen ten gehore brengen. Ook zangeres Jennifer Ewbank zal een aantal liederen zingen, waaronder het prachtige Precious Child, van Karen Taylor. Taylor schreef dit lied speciaal voor WereldLichtjesDag. Er zal gelegenheid zijn om een kaarsje aan te steken en de namen van de overleden kinderen zullen worden genoemd, als dit gewenst is. Ook zal er een grote kaars aangestoken worden voor alle niet bij name genoemde kinderen. Natuurlijk zijn ook broertjes en zusjes van harte welkom, zij kunnen tijdens de bijeenkomst iets maken.

De bijeenkomst op zondag 10 december wordt gehouden in de ontvangsthal van het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Inloop is vanaf 18.00 uur, het programma start om 18.30 uur en duurt tot 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken. Aanmelden is belangrijk. Dit kan via het mailadres: WLDlansingerland@outlook.com.
Voor nadere informatie zie de landelijke site wereldlichtjesdag.nl en de facebookpagina wereldlichtjesdaglansingerland.

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie