maandag 15 juli 2019 | week 29
Home » fbpost » Schaakvereniging 3-torens beleeft geslaagd eerste kroegentoernooi

Schaakvereniging 3-torens beleeft geslaagd eerste kroegentoernooi

Schaakvereniging 3-torens beleeft geslaagd eerste kroegentoernooi

Lansingerland- Voor zo’n 25 schakers werd er maandag 22 mei een schaaktoernooi georganiseerd in Café ’t Centrum in Berkel en Rodenrijs. Vereniging 3-torens vond dat het tijd was voor een schaaktoernooi in een andere setting en zag in Café ’t Centrum de ideale locatie.

Nadat de schakers in Café ’t Centrum een tegenstander hadden toegewezen gekregen en plaats namen voor hun eerste partij, werd het steeds stiller. Gelach, enthousiaste gesprekken en ontspannen gezichten werden vervangen door concentratie, serieuze gezichten en krakende hersenen. Maar als er een partij beslist was, werd er vriendelijk de hand geschud en gezamenlijk een drankje gedronken.
Voorzitter van 3-torens, Arjen Hofman, vindt de sfeer tijdens het toernooi dan ook goed in het Café. “Het is voor ons belangrijk om als dé schaakvereniging van Lansingerland zichtbaar te zijn en ons ook op een andere manier te laten zien. In deze setting, met een biertje erbij, is de sfeer toch anders dan in het kerkgebouw waar we normaal schaken. Vanavond staat er ook echt wat op het spel. Een wijnpakket voor de algehele winnaar en een bierpakket voor de beste ‘huisschaker’ (ofwel: niet-lid).”
Deelnemer Erik van den Bulk (18) heeft niet al teveel vertrouwen in het winnen van dat bierpakket. “Ik heb tot nu toe twee keer verloren en ik denk dat ik uiteindelijk zeven van de zeven partijtjes verlies. Ik heb zo’n zeven jaar al niet meer geschaakt en het leek me vanavond in deze andere setting leuk om weer een keer mee te doen. Veel deelnemers hebben goede strategieën, maar ik speel random. Maar dat maakt de avond niet minder leuk.”

Niet de laatste

Na het toernooi was voorzitter Arjen Hofman nog steeds enthousiast. “Het was een prachtig toernooi. Wim Koster is met zeven overwinningen de winnaar geworden, Leon Huijsdens werd tweede met vijf punten. Erik Baumann werd de beste huisschaker met vier overwinningen uit zeven partijen. Wat ons betreft was dit niet het laatste kroegtoernooi!”
Kijk op de website van de schaakvereniging voor meer informatie: www.3-torens.nl.

Check Also

Oudste inwoonster van Lansingerland viert 102de verjaardag

Berkel en Rodenrijs - Annie van Duijn telt 102 lentes en is daarmee de oudste inwoonster van heel Lansingerland. En daar geniet de van origine Hoekse jarige zichtbaar van; zeker als burgemeester Pieter van de Stadt op koffievisite komt en haar verrast met een kist vol fruit en een fraai boeket rozen.

Geef een reactie