dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Open inloop VIP

Lansingerland – Het Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland organiseert op maandag 22 mei van 10.30 tot 11.30 uur een open inloop. Het VIP – Lansingerland is vanaf maandag gevestigd op een nieuw adres: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek. Op de website www.viplansingerland.nl is de vrijwilligersvacaturebank te vinden. Een afspraak voor een ander moment maken is ook mogelijk: tel. 010 – 5225545 of mail naar: info@viplansingerland.nl.

Workshop 3D printen

Lansingerland/Pijncker – Dinsdag 23 mei wordt om 20.00 uur een workshop 3D printen gegeven in de vestiging Pijnacker van Bibliotheek Oostland, Julianalaan 47. Er wordt een lezing gegeven over de historie en de ontwikkelingen van de 3D printer, tevens wordt verteld wat je er mee kunt doe, ook voor huishoudelijk gebruik. Verder wordt het 3D tekenen van objecten en het 3D printen ervan uiteengezet. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur. Gratis toegang.

Vissen bij 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Op woensdagmiddag 31 mei wordt de jaarlijkse vismiddag georganiseerd in Berkel en Rodenrijs. Vissers kunnen zich nu al aanmelden. Locatie en tijd staan vermeld in het clubblad van de vereniging. De winnaar is degene die de meeste lengte aan vis heeft gevangen. Na afloop wordt onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat. Ieder lid kan meedoen. Men is al lid voor € 16 per jaar. De kosten voor deelname aan de vismiddag bedragen € 2,50. Inlichtingen: Henk van Lobberegt, tel. 010-5114779.

Uitstapjes 3B bus

Lansingerland – De 3B bus organiseert voor haar leden – senioren in Lansingerland – naast ritten binnen de gemeentegrenzen ook op zaterdag een uitstapje. Vanaf 10 juni tot en met augustus rijdt de bus naar de Wassenaarse Slag en naar Katwijk. Aan het strand van Wassenaar wordt koffie met gebak geserveerd. In Katwijk kan men deelnemen aan een rondleiding door het Katwijks Museum waar tevens een broodje wordt gegeten. Op de terugweg wordt nog ergens een glaasje gedronken. Kosten: € 25, inclusief consumpties. Deelnemers dienen lid te zijn van de 3B bus (jaarabonnement € 10,00). De 3B bus is te bereiken tijdens kantooruren, tel. 010-5111794.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische activiteiten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, formulieren invullen, klussen in huis, de strijkservice, de maaltijdservice en vervangende mantelzorg. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Vriendschappelijk Huisbezoek zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Er zijn meer mensen dan je denkt die zich eenzaam voelen. Eenzaamheid heeft verschillende oorzaken en kan iedereen overkomen. Soms van korte duur, maar zeker bij het ouder worden, kan de eenzaamheidsperiode lang en zwaar worden en lukt het niet altijd meer om nieuwe sociale contacten op te bouwen. Humanitas biedt kosteloos hulp via het project Vriendschappelijk Huisbezoek. Het contact tussen onze vrijwilliger (m/v) en de deelnemer/cliënt lijkt op het contact tussen goede buren: geregeld een praatje maken, een kopje koffie/thee drinken of buiten een ommetje maken. Steeds weer blijkt dat de bezoekjes van onze vrijwilligers voor de deelnemers één van de fijnste momenten van de week zijn. Interesse of meer weten? Bel met één van de coördinatoren: Jacqueline Henskens, tel. 06-35118716 of Monica van den Akker- Verhoekx, tel. 06-22969676.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 06-33370938 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nl voor meer informatie.

Popkoor Sunrise

Regio – Popkoor Sunrise is een driestemmig dameskoor waar gezelligheid en zingen hand in hand gaan. Op het repertoire staan golden oldies als Dancing Queen van Abba maar ook recente muziek als Hurts van Mika. Het koor staat onder leiding van Johan van Egdom. Hij zorgt ook voor de muzikale begeleiding op een vleugel. De koorleden komen vooral uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Hilligersberg / Schiebroek. Het koor bestaat momenteel uit 14 leden. Er wordt om de 14 dagen geoefend, op woensdag van 20.00-21.30 uur in Het Speelhuis, Terbregse Rechter Rottekade 162, Rotterdam. De eerstvolgende kooravond is 24 mei. De inloop is vanaf 19.45 uur.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek Bergschenhoek – Op donderdag 13 juni wordt er oud papier opgehaald …

Geef een reactie