maandag 22 april 2019 | week 17
Home » fbpost » Henry: “Ik zorg dat er geprint kan worden!”

Henry: “Ik zorg dat er geprint kan worden!”

Wat doet gemeente Lansingerland zelf om mensen aan het werk te helpen? (3)

Lansingerland – Gemeente Lansingerland is een grote plaatselijke werkgever. Alle personeelsleden zijn feitelijk facilitair naar de inwoners toe. Langdurig werklozen gaan naar het gemeentehuis voor een uitkering en krijgen ondersteuning bij het vinden van werk. Is er ook werk op het gemeentehuis zelf voor mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zoals dat heet? Deze week stellen we Henry Bril aan u voor. Hij werkt bij de Facilitaire Dienst en zorgt er onder andere voor dat alle printers en kopieermachines met toners en papier gevuld zijn en houdt de voorraden van kantoorartikelen op peil.

Freek J. Zijlstra

Henry geeft niet elke dag een interview en eerst vindt hij het best wel spannend als er van alles over zijn werk aan hem wordt gevraagd. Gelukkig kan hij altijd bij Arie Burger terecht als er vragen zijn, of zorgt teamleider Marjolein Volgering dat probleempjes opgelost worden.
Henry Bril (35) vertelt dat hij begeleid woont in Sprank in Rodenrijs. Hij heeft daar een eigen kamer met alle voorzieningen en natuurlijk is er gezelligheid in de gezamenlijke huiskamer. Daarvoor woonde hij met een klein groepje in een gewoon huis aan de Gerberasingel, maar nu al weer zes jaar in zijn kamer met uitzicht op de grote binnentuin van het complex.

Voorraden bijhouden

Henry werkt via Middin bij de gemeente. Henry: “Ik werk hier vier dagen per week, ongeveer van negen tot vijf. Ik mag mijn uren, uiteraard in overleg, zelf indelen, maar ik begin de dag eerst met een kopje koffie. Dan start ik mijn computer en kijk of er aanvragen zijn om ergens kantoorartikelen aan te gaan vullen of andere vragen zijn die ik op kan pakken.” Elke afdeling heeft een kleine voorraad van pennen, papier, mappen, ordners, plakband, etc., maar de grote voorraden staan in een magazijn op de begane grond van het bestuursgebouw, waar Henry uitstekend de weg weet. “Daar zijn ook spullen die niet gewoon in de kast op een afdeling aanwezig zijn.”

‘Mister printer’

Het gemeentehuis telt negen zelfstandige afdelingen, en hoewel die grotendeels digitaal werken, staan er ook printers/kopieermachines. Henry: “Ik zorg dat er altijd genoeg papier is en vervang de toners en zorg dat de lege toners netjes afgevoerd worden. Als ik een nieuwe toner geplaatst heb, controleer ik of alles schoon is. Er mag geen poeder in de machine komen want dan krijg je vieze vlekken op de prints.” Henry maakt ook de scan/kopieer glasplaten schoon en kalibreert de printer. Hij kan kleine storingen verhelpen. Arie vertelt dat Henry echt álles van de printer weet en het dus wel een ernstige en niet op te lossen storing moet zijn als uiteindelijk de leverancier gebeld moet worden.
Henry verzamelt ook het oude papier en verwisselt de rolcontainers. Gevoelige informatie wordt apart verzameld en wordt door een gespecialiseerd bedrijf versnipperd.

Van alle markten thuis

Henry: “Als er evenementen in het gemeentehuis zijn, bijvoorbeeld pas nog een concert van Concordia, help ik ook mee bij het opbouwen, het klaar zetten van tafels en stoelen, de stroom aansluiten en wat er maar nodig is. Vorige maand was het een paar dagen druk met de verkiezingen. Toen moest er op veel plaatsen in de gemeente stemhokjes klaargezet worden en later weer opgehaald. Dat vond ik ook heel leuk om te doen.”
Arie vertelt dat Henry pas naar huis gaat als het werk voor die dag klaar is. Soms is het een lange werkdag, een andere keer houden ze het wat korter.
Henry is bij voetbalvereniging TOGB geen onbekende. Hij is daar assistent verzorger, houdt de kleedkamer op orde en stuurt het wedstrijdschema rond. Ook daar geldt dat je zonder Henry geen letter op papier krijgt!

Check Also

Een hart met wat ruimte

Lansingerland - Enver (voorheen FlexusJeugdplein) is een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op woensdagavond 17 april organiseren zij een voorlichtingsavond over pleegzorg in de Open Hof aan de Dorpstraat 50 in Bleiswijk. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven wat pleegzorg is en wat het betekent om pleegouder te zijn. Enver is op zoek naar pleeggezinnen ook in Langsingerland.

Geef een reactie